求理性討論杯葛區選

141 回覆
7 Like 69 Dislike
如果立法會有用 過去嗰廿幾年香港就唔會落到呢個田地
如果泛民有用 就唔會係關鍵時刻缺席投棄權
如果投票有用 個政權就唔會係高牆
我好淆 如果部份人投部份人唔投係最差嘅情況
最撚好笑既係
你唔撚接受現實
你覺得推得翻政權?
我都信唔過,但係你見到有區議員去前線緩衝,有好過無

斷水喉可以多管齊下,元朗條二十億天橋就見到區議會利益輸送有幾不堪

可以打破建制既前提係做到真普選/自治/推翻港共,而追求過程變數太大,試多幾個方法無壞,今次區議會可以一試,成功又好失敗又好都要記住多元抗爭,唔好割建制外既抗爭方式
我信㗎 我信香港人會贏㗎!
區議會咪普選緊囉,雙普選係講立法會同行政長官咋嘛
學人話
你自己唔入遊戲規則玩
所有野咪比哂人囉
等於游梁當年宣誓玩野咁就送左2個位比人
我覺得真係好唔抵同對唔住當年送佢地入去既選民
又亦如之前整左個臨時議會? 臨時政府咁
到依家仲有咩用?
我地入唔到個遊戲, 咪要靠送少部份人入去幫幫手
然後我地係出面發力囉
少一個泛民, 我地少左好多立法會既聲音
佢地都無割示威者
做咩自己走去割
樓主一係on9仔一係私怨熱狗撚
到今次今日仲拎返以前嗰套
//唔好屌我三毛五毛住//
底已起
屌得啦嘛?三毛五毛
如果你信香港人會贏
點解你唔信下其他方法會成功
泛民贏到區選既機會同香港人推翻政權一樣咁細
有可用既方法就要用
叫垃圾元秋做ann姐
你係咩人
球證、旁證、足協、足總、足委 全部都係我既人 點同我打呀

不過連登而家已變泛民集中地 講呢啲一定比人屌到開花
Source 2018年新聞

樓主一係保皇狗既網軍,一係就熱狗餘黨
Less evil
唔好以為咁低章就呃到人啦3毛
百害而無一利嘅野都可以講到咁?

任何可以壯大自己力量嘅野都要做
以為我地唔知當年蔣介石點樣鬥氣自我nerf然後將敵人中共送上國際舞台?
但最大權嗰個都係佢地啲人..
冇議員,初期連拖下狗既機會都冇
樓主好撚勇敢,小心被熱狗
明明係佢搬龍門 之前長毛佢地玩都
我一直覺得梁游就算唔係呢鑊
佢地要整走佢一定整得走

另外 泛民真係信唔過呀清

佢地所謂聲音..
講真 啱
但係唔投唔通俾建制入去咩
重點其實係點樣逼區議員課金落今次運動
局佢地上車
示威者依邊咁落去 會因為無錢而崩潰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞