養左隻德國牧羊犬仲無自信過毒撚,點算?

123 回覆
47 Like 27 Dislike
本身養開隻金毛(仔,7歲大),幾個月前買左隻2個月大既德牧(女),想同隻金毛做伴同埋希望佢以後幫手睇下門口。

點知而家養左3個月,發現佢超無膽,咩都驚 (以前隻金毛同年都無咁細膽)

聽到聲就跑返入屋,見到其他狗同人想行埋黎就即使衝去我身後面,連見到一隻玩具熊都驚到對住佢係咁叫,成日咩都要跟住隻大狗

網上睇話係無自信既表現

有無巴絲有經驗同方法點提高佢自信
動物同人都唔同性格
本身養開隻金毛(仔,7歲大),幾個月前買左隻2個月大既德牧(女),想同隻金毛做伴同埋希望佢以後幫手睇下門口。

點知而家養左3個月,發現佢超無膽,咩都驚 (以前隻金毛同年都無咁細膽)

聽到聲就跑返入屋,見到其他狗同人想行埋黎就即使衝去我身後面,連見到一隻玩具熊都驚到對住佢係咁叫,成日咩都要跟住隻大狗

網上睇話係無自信既表現

毒撚忌有自信
沒自信的毒狗
金毛 養狗嘅巴打

網上睇話係無自信既表現

有問題?
多圖 pls
多圖 pls

G持

[img]https://na.cx/i/Ej65Gou.jpg[img]
[img]https://na.cx/i/14p97fO.jpg[img]

網上睇話係無自信既表現

[img]https://na.cx/i/2J1C2FG.jpg[img]

做乜撚嘢啫你
下次唔好講買左啦
多圖 pls

下次唔好講買左啦

有咩問題
下次唔好講買左啦

有咩問題

+1

網上睇話係無自信既表現

唔買得架咩?
巴打係外國住?
btw我隻柴犬都係咁,性格黎都幾難改,不過大啲會好啲
下次唔好講買左啦

你呢啲撚樣真係煩過閪,自己唔買狗又唔撚畀人買狗。
同啲食狗肉撚一樣咁撚麻煩,理得人做咩啫
買 有咩問題?
下次唔好講買左啦

你呢啲撚樣真係煩過閪,自己唔買狗又唔撚畀人買狗。
同啲食狗肉撚一樣咁撚麻煩,理得人做咩啫

真係好煩呀d人
人地唔買就代表一定會去領養?
支持領養
其實周圍都好多貓狗需要幫忙...
係連登講買狗你仆街了...下次唔好啦
利伸: 下星期準備返大陸食狗肉
支持領養
其實周圍都好多貓狗需要幫忙...

領養左3隻貓.....狗都係想細既養起
巴打係外國住?
btw我隻柴犬都係咁,性格黎都幾難改,不過大啲會好啲

係,所以先想佢幫手睇下屋企....點知仲細膽過隻金毛
係連登講買狗你仆街了...下次唔好啦
利伸: 下星期準備返大陸食狗肉

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞