比師傅不停勸不如你轉自動波啦

146 回覆
1 Like 119 Dislike
目前為止學左3日共6堂 第1,2堂學基本操作 吊極力子 入波 轉波 打燈 望鏡 將架車駛向前 向後 第1堂係我咩都吾識既時候個師傅已經好無耐性 係甘小我 第3,4堂 已經開始叫我轉呔開出去兜圈 但第一次接觸呔盤吾太識控制 係甘比個師傅小 大約開左車半小時後 開始領悟到轉呔既竅門 但有時攞位都攞得吾係甘好 第5,6堂 一開始轉呔出去既時候同前車太近 但師傅一開始只係叫我打燈望鏡 踩極力子 入一波穩磨擦點 之後鬆手制轉呔出去 比油行 轉出去差d撞到前面架死車 不過我知吾夠位出即刻踩實極力子加小小迫力 佢就話你轉呔太慢了 所以先會甘 心諗其實一開始入後波將架車向反後小小大把位出啦 之後開始開出去 係讓車虛線點 我見到無車即時轉呔駛出去 發現有架貨車泊左係度 我即刻靠左線 佢又小我 話要貼住右邊石膊行先岩阿 之後開始話你不如學自動波啦 容易好多 之後再不停轉彎兜圈 第2個圈開始叫我轉2波行 我一次轉波吾係好識把握 轉波果下chok左野 佢又話我好難學阿甘樣 話望下人地已經學緊調頭泊位 我仲係未識轉波果d ⋯⋯之後臨走既時候 佢再同我講 叫我諗諗轉學自動波呢個問題,佢話去鏗鏘學校同個職員話轉自動波就得了(我依家學緊車果間野係鏗鏘學校,師傅叫廖師傅) 其實我係咪進度太慢 棍波車吾岩我呢 定係師傅既問題
中文writing拎u?
你不如學下出post la
吾你老母
甘你老母
不如你反思下人生
你班人個個都落井下石架 等我鼓勵下人先 我相信巴打你手車一定有水準過你中文寫作能力嘅 奸爸爹呀
第一堂無開出去?我岩岩上左第一堂係除左油門無掂過就樣樣都掂過。行左唔知幾多個圈,轉波轉過一次2波
我轉彎都唔係好好,俾佢dup停幾次,不過我諗第一次算係咁
"你不如乜乜乜啦"呢句野有時真係會hurt到人
轉師父,都唔得就冇藉口
btw 學下出post 組織下分段啦on9
第一二堂應該兜緊圈
吾你老母
甘你老母
係咪好老 細細粒果個?
唔好學車喇你
你班人個個都落井下石架 等我鼓勵下人先 我相信巴打你手車一定有水準過你中文寫作能力嘅 奸爸爹呀

我比師傅勸唔好上咁多堂
=師傅 =我

師傅: 你都熟哂 你到考前兩日先黎補鐘

最後上左8堂(每堂兩節 每節45分鐘)
忠義街 棍 van 1take pass
連筆試所有野都唔洗7000蚊
唔係搵食自動都夠做
樓主學好打字先學人揸車啦
甘你老母
樓主,你up乜春呀?
比樓主考到咪姐係危害其他道路使用者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞