睇到加拿大樓價,覺得自己好似入左平衡世界

880 回覆
1242 Like 19 Dislike
係倫敦返緊工 除左車費同租貴啲之外 如果用同樣質素既野比較的話 睇唔到呢到有咩貴過香港 係呢邊搵啲錢好洗過係係香港搵錢香港洗好多
得。
利申:剛做左
香港先係平行世界 走出去根本唔同曬個世界
無意冒犯Ottawa 但要比較都用返個國際金融中心嚟比先有意義啦

正如你拎九龍站上蓋同嘉湖比實貴㗎
咪on9啦,做下research先
樓價減一半呢

琴日見800萬樓,7萬收入9成按30000蚊供30年唔知300尺有冇既flat. 英國Manchester 市中心,470萬有兩層樓三房一廳仲有天台花園
其實真係唔應該用香港樓比既, 香港係用常理唔能夠理解,正如你理解唔到林鄭施政一樣。
英國就算吧啦,一係有BC。
無BC個d 讀完書10個有9個都被迫返黎香港。
我話香港樓最多值4000蚊一尺,幫井底蛙送膠俾我
香港人真係幾慘, 好似話林鄭上緊連登,希望佢睇到。
多謝絲打我地90後咋,未打算結婚,只想了解下 所以好多問號
太凍 冬天-30度
最北?
行遠d咪無
無人叫你困係多倫多溫哥華吖嘛
多中國人既地方都一定貴
你咪唔好信
Yea Ottawa is boring as hell.
sor 覆錯
琴日上左景x 移民度傾
佢地有d plan 80萬港紙俾哂出去, 可以俾兩公婆走
讀書plan 去曼省, 讀1.5年有楓葉卡, 佢地有哂門路俾你讀書 (讀d比較基層工作既course), 之後有哂門路俾你做野
唔讀書嗰個 就即時可以有working visa做野
At least need 40M if you have a family
睇下邊區啦, 多倫多同溫哥華唔洗諗
外國嘅月亮不嬲都係特別圓🌕
希望巴打唔好介意小弟騎劫

岩岩最近去睇樓....呢間唔駛港幣 1200萬...
地皮花園8900呎,室內6900呎

[
img]https://na.cx/i/FvcQsNZ.jpg[/img]

18洞golf場景,屋企有泳池....
睇完你真係會問自己到底係香港日日捱為左咩...

有冇巴打們估到係個國家?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞