睇到加拿大樓價,覺得自己好似入左平衡世界

880 回覆
1242 Like 19 Dislike
快d 結婚. 喺香港搵得幾多錢就搵幾多, 到一個moment 你覺得係絕路就拎舊錢過去, 老婆擔保你. 完.
補左* 有無睇到 , ielts考左7.5分 overall
我知唔夠
謝謝,聽過個邊結,錢有冇話要拎幾多?
出年返多倫多 都擔心搵唔到工
不過都照試一試
香港真係唔再適宜安居樂業
Banking and Finance 其實係咪係加拿大注定乞食
又唔係既,好似話 management 級都ok
但一去到就坐高位應該都top到好top
冇一個fixed answer, 因為如果係後生couple, 佢預你land 左會搵工, 一樣有sponsor case 係個老婆重讀緊書, 老公都land 到. 美國要求for spouse sponsor 係around 10萬港幣一年, 唔相信加拿大會off 好遠, 如果唔係即時要走, 喺香港定加拿大結冇分別.

我諗住退休先返, 所以都係諗住到時拎舊cash 入去sponsor 老公入藉.
岩,好既地方都預左多
走左去邊。。。
凍得濟番左澳洲
嚇死咩我以為你話佢黎左香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞