PS4機主討論區(5) 現有LIHKG專用Post頭,新機主請先閱讀

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
500gb夠唔夠玩?
窮撚想慳d錢但又驚500gb好易爆

家陣支援外置HDD裝game
由500GB到8TB
新手加入
邊度買保護貼
直立用嘅座會比較好?

仲有想問岩岩買機有咩注意

日本amazon自己訂最平最抵
注意部機如果直立,最好買直立架,官方或有留入風洞嘅
有唔少大陸製無呢d位,會block咗入風量
想知部主機除左可以播藍光碟, 可唔可以播埋DVD
500gb夠唔夠玩?

又唔睇第一頁
你冇機你死啦!
下世做中國人啦
500gb夠唔夠玩?

又唔睇第一頁
你冇機你死啦!
下世做中國人啦

窮就咪打機啦,買game都買死你呀
500gb夠唔夠玩?

又唔睇第一頁
你冇機你死啦!
下世做中國人啦

佢可能問external hdd 夠唔夠用呢

直立

平放呀

好亂呀

吸風口係左右兩邊 你直立咪有一邊吸風吸得無咁好

有直立架後又唔同玩法
因為同空氣接觸面大咗

你知啦 有d人真係慳果一百幾十唔買直立架

好多人都因為唔買直立架而跌爛部機

聽日放工買番個
500gb夠唔夠玩?

又唔睇第一頁
你冇機你死啦!
下世做中國人啦

買左就唔會問,自己睇都睇到
無空間問題

散熱係直立定平放比較好

直立

平放呀

好亂呀

有直立架後又唔同玩法
因為同空氣接觸面大咗

打橫擺

首先你要有位擺
500gb夠唔夠玩?

又唔睇第一頁
你冇機你死啦!
下世做中國人啦

我有少少野想問,如果出邊是但買個2TB既外置
就咁用USB插住 咁係咪都當有外置HDD跟住可以DL GAME落去個外置到同埋SAVE野係外置到?
咁可唔可以裝GAME係外置到,直接由外置黎LOAD GAME玩?
500gb夠唔夠玩?

又唔睇第一頁
你冇機你死啦!
下世做中國人啦

我有少少野想問,如果出邊是但買個2TB既外置
就咁用USB插住 咁係咪都當有外置HDD跟住可以DL GAME落去個外置到同埋SAVE野係外置到?
咁可唔可以裝GAME係外置到,直接由外置黎LOAD GAME玩?

大家要留意的是,只是遊戲及應用程式可以儲存在外置硬碟,而遊戲的 saves 仍然會儲存在主機儲存空間不能移動的。
source:
https://unwire.hk/2017/03/09/ps4-connect-hdd-save-games-contents/game-channel/
無空間問題

散熱係直立定平放比較好

直立

平放呀

好亂呀

有直立架後又唔同玩法
因為同空氣接觸面大咗

打橫擺

首先你要有位擺

散熱最好一定係橫放+墊高部機,
直立架有入風位只係平衡返兩邊既入風量,

想買呢個
邊度買會平d
或有冇人放二手

正價幾錢
日psn until dawn同gow3 remastered 各做緊100yen
日版until dawn有無英字?
日psn until dawn同gow3 remastered 各做緊100yen

香港晨早免費左啦

呢兩隻港服最近免費

想買呢個
邊度買會平d
或有冇人放二手

正價幾錢

呢個1200-1400左右 以前做sales有賣過 個mon幾靚 但佢好似係個size fit for gen 1既ps4 放起上面岩岩好

呢兩隻港服最近免費

100yen先7蚊

想買呢個
邊度買會平d
或有冇人放二手

正價幾錢

呢個1200-1400左右 以前做sales有賣過 個mon幾靚 但佢好似係個size fit for gen 1既ps4 放起上面岩岩好

12-1400 不如買moon

想買呢個
邊度買會平d
或有冇人放二手

正價幾錢

咁應該係冇位放個mon先買呢隻姐 你諗下起床上都打到機其實都幾爽
NW-31297-2..Can not connect to wifi after the update
http://community.us.playstation.com/t5/Consoles-Peripherals/NW-31297-2-Can-not-connect-to-wifi-after-the-update/td-p/46183840
我估USB3.1 插外置HDD干擾WIFI

我想問PS4/PS4 PRO 個USB有冇做noise reduction

ifix it 圖睇唔到

想買呢個
邊度買會平d
或有冇人放二手

正價幾錢

咁應該係冇位放個mon先買呢隻姐 你諗下起床上都打到機其實都幾爽

我就係床度打機
但你咁柒細既moon打乜春

想買呢個
邊度買會平d
或有冇人放二手

正價幾錢

我就係床度打機

我有時會瞓係床上面用PSV remote play

想買呢個
邊度買會平d
或有冇人放二手

正價幾錢

我就係床度打機

我有時會瞓係床上面用PSV remote play

remote即係有moon用啦
hori果隻要插線
都係睇需要既姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞