(無人開)黑魔后2劇透討論區

83 回覆
20 Like 4 Dislike
睇到尾段國王醒返
我竟然第一時間諗起低俗喜劇杜生
一醒返,乜撚都搞掂哂
剩係魔后咁神通廣大都可以唔知自己原來仲有其他同類生存緊已經夠bug啦
重睇啦ching 你d問題真係好柒
其實真係唔好睇
我見到黑魔后因為個女被暗算果下
我心諗: 死垃圾阻膠害人害物
但根據迪士尼套路一定會復活
作為主角比人搶哂fo
sell 母愛又要加d 黑飛族生死
垃圾左膠就有幸福婚禮
個王子一d 都唔man
後面鶳皇后好正
真係幾覺
迪士尼d 戲係咁和與和平
同埋講過要愛先可以蛻變
要加埋左膠公主愛ge眼淚先得
明明識魔法,睇唔透點解要打埋身
其實只要求其加個變鳳凰後可以實現個願望嘅設定落去,咁救返呢場戰爭死咗嘅人,成件事已經冇咁突兀
我睇果陣先醒起係迪士尼戲, 要罷睇
最後即日結婚就好似喺太子切蛋糕咁
睇迪士迪為咗奶共用咗好多中國人 多到好柒
好撚煩個隻煩膠程度符合恩不利居性格
Maleficent變灰,咁即係Thanos 都翻生
認真,Diaval戲份都少咗勁多
係,有出鏡差唔多成半都係,好出戲
恩不里居同林鄭差唔多
係教堂入面 3隻精靈都識魔法 d樹人又咁勁 根本可以控制個待從
唔知點解有隻中國古裝風全白色男翼族仲要勁多鏡頭 一出現就成個腦都係度諗點解會有個中國風既翼族
佢好似係日本歌手黎
淨係睇過trailer
見到魔后原來唔係得佢一個,而係有成個種族,套戲仲要拍到國仇家恨戰爭片咁,心諗jm9
有啲嘢照返童話原著同迪士尼動畫版咪算囉

利申:覺得第一集好睇,第二集睇劇透當睇咗套片
愈睇愈精神,好似香港咁
但戲中黑警(軍隊)有覺醒
聽過睡公主故事嘅人都唔會唔明啦

其實係咪有好多人唔知meleficent入面嘅princess aurora 係睡公主(或者叫野玫瑰公主)

講返套戲..
都係上集個comment...
睡公主係咪瞓撚到懵咗
次次都懷疑教母,最後又要教母救
有異性無人性幾乎害死教母

p.s. frozen 2 trailer
要娶老婆都係娶elsa and anna正路d

p.p.s. 其實皇子情深一吻佢老豆都可能解到咒

好阿凡達
不如叫james cameron拍第3集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞