(無人開)黑魔后2劇透討論區

83 回覆
20 Like 4 Dislike
柒婆開戰根本唔係為左王國
而係因為自己對花粉敏感呢啲濕9理由先開戰
啱啱睇完
左膠公主真係好仆街
死曬族人都要大愛和平
唔係花粉
係細個佢自己個王間接俾魔境引致民變冇左。

我覺得今集中後段好好

尤其個細路侍從好日系黑暗果隻。
呢套戲睇睇下無端端諗起哈爾移動城堡同阿凡達 係咪正常
套野好離地
黑魔后不死身 無啦啦有得翻生
國王同王子見到王后比人變左做隻羊 都無追究
又會咁相信對家個邊公主講咩佢都信 唔質疑
好離地 但整體係好睇既
起碼打仗有用戰術唔係鳩打
打仗嗰陣啲飛人俾皇后爆死勁多先識話退後
佢哋機動性9估一定比皇后啲兵器高好多,
但俾皇后射死曬
(鳩估)
因為黑魔后喺佢族人嗰到吸咗鳳凰靈氣
所以浴火重生
提晒水
話佢係鳳凰後裔就知會重生
鳥人真係冇戰術。
剩係攻死一邊。
明明戰士夠多可以分四面攻。
又可以搖控植物。
有戰術,其實唔駛安祖蓮娜出手都可以贏。
今集左膠到離譜,入場為左睇Angelina ,點知出得又唔多
犧牲左既手足已經完美地變哂condom
入場為左睇Angelina Jolie
點知出得唔多 有d失望
但佢幾套衫都勁靚 補番數
個結局係幾膠 死完人之後搞婚禮
睇左兩次 覺得睇4DX係真心正
條女同王子嘅戲份應該要減起碼4分1
我覺得係

英桂女皇=習大大
女皇侍女= 林鄭
黑飛族=香港人(當中有勇武)
精靈=中立派+free rider
暴華= 本土派
保護Maleficent的族人=左膠
婚禮=緊急法
馬屁精=五毛
墓人花+鐵= 警察
好正
完全係只for小朋友睇嘅戲,前面絕大部分都冇問題,但係結局有咁多仙子同飛仙族慘烈犧牲咗,竟然瞬間大和解

唔好講話公主嗰邊啲仙子俾人大屠殺,皇子你嗰邊都好多士兵俾人打殘啦,你兩條友係咁易講兩句就切換場景搞咗場樂也融融嘅婚禮,真係

簡單啲講,個結局唔係幾掂
原來有個仙子係恩不利居
咁兩邊都死唔少人既
但即時當無野,又真係快左少少,可能有d民眾唔肯慶祝無影姐
好撚憎左膠,偏偏今集公主變咗做左膠唔係唔好睇嘅,但Angelina Jolie啲戲份少咗啲囉雖然佢啲造型都好靚
同埋又唔講點解會得返魔后一個喺魔境,如果我冇數錯應該翼族入面可以再細分為五族,魔后係鳳凰後裔嗰族,咁點解其他會死晒?係因為守護魔境做勇武衝衝子死晒?點解其餘四族喺安全之後唔搵返魔后等佢得自己一個孤零零?
好撚失望 一見到公主就想訓咁制
咩事姐 套戲叫黑魔后 母后戲份又少 成日彈出彈入咁
個公主王子左膠到煩 完全唔想睇
明明我期待好耐!
成個鐘左膠位咁制
還我Angelina
上集一睇就發現咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞