(無人開)黑魔后2劇透討論區

83 回覆
20 Like 4 Dislike
有無巴打睇左?
上集覺得好好睇
今集keep唔keep到水準
今集好似搵Angelina Jolie演how to train your dragon咁
Queen Ingrid細個嘅經歷
中後段好殘忍
皇后=林奠
魔后=勇武大台
翼族=勇武手足
國王=free rider港豬
王子=和理非
公主=左膠
因為係魔法世界所以左膠和理非win

現實係左膠公主累勇武魔后食一箭之後已end game
教堂 = 新屋嶺

但其實成套都係阿凡達套路
今集好伏

應該有前傳
個左睇女主好撚黑人憎黑人憎過皇后好多

滅族下一秒bbq都係好怪,冇可能突然好似冇事發生咁囉

不過皇城戰畫面都ok,覺得皇后幾型
我覺得連d cg都有陣支那味
隻刺蝟精 蘑菇精 好明顯係支那畫功
結局魔后飛緊個度 都唔似歐洲地貌 完全係d桂林山水
Disney要奶共 搞到魔后都被送中
場大和解真係極兒戲
其實曾樂彤係咪照住Elle Fanning個樣嚟整容
陰9公..話哂迪迪尼大製作仲係討論得個1頁...王子最後停戰個陣唔係第1時間關心佢老母生死個下笑左..飛鳥有句講D人類好似蝗咁霸哂土地聽到有人笑...今集D飛鳥出場唔多岩戲路一來唔似魔后種風格..二來無隻型..好有違和感..有幾項唔明
1.做乜公主手受傷左
2.點解佢突然知道柒婆係暗算佢老公?
3.點解佢要殺佢老公?
4.地下室之後會消失個個擺設係第1集出現過??
5.個匠工又乜事由奸變忠??
1和2
有睇第一集應該不會唔明吧
3.又無話要置死地嘅,奪權姐,覺得國王太左膠
4.無
5.突然良心發現
4.有(間地下室無)
無睇過1會唔會睇唔明
Angelina套套衫都好靚但戲份少到入場就係為咗睇佢
覺得最大敗筆就係夾硬加個翼族setting俾佢
Maleficent個賣點明明就係獨一無二嘅妖精女王迪士尼為咗揾錢個個角色都加前傳真係搞到成件事好多餘 呢套係咁怪獸大學係咁Frozen2都係咁
都係覺得第一集好睇啲
會有啲細節位唔明 但大劇情嚟講唔難理解
但無睇過1點解要睇呢套如果係為睇Angelina同Elle不如睇1
...你啲問題都幾...
其實你係咪未入場睇
早兩日youtube睇台灣條友快up第一集先醒起睇過但唔記得哂啲細節位
上集已經唔記得哂講乜
垃圾到仆街
左膠到極致
死咁多族人
愛與和平就當冇一件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞