[月經] iOS集中討論區 (113) 香港民主法案路路暢通

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
有無人新左iOS 13後,上網斷線再重連訊號收爆都上唔到網
https://lih.kg/1658603

唔關你個台事 係ios13柒
但多但有問題 又無人report個bug
Apple 係唔會fix
無用架 去門市
佢只會hea鳩你 檢查
一係叫你換sim
一係叫你升級最新iOS
我試過啦 升埋beta 都係斷上網reboot先上得返
一日係多人唔打去投訴屌柒佢地
Apple係唔會fix
係出面hold住個post咪會有個波波menu
唔洗賴csl
Csl 係廢 但唔係佢所講個個問題
我明佢講咩,係斷線後
一定要reboot部機先上得返網
你睇我開個個post就知咩事
3hk csl smartone hkbn 基本上全部台都出事
應該唔關事 你睇我開個個post
咩台都有人有同一個問題
有人用7 8 X 都出事
似ios13 bug多d
但唔多人幫手report
Apple 係唔會fix

至於點解外國無人講有呢個問題
我估係外國用esim 加實體sim唔會有呢個問題
但香港跟大陸用雙實體sim 先有呢個問題
收工牙?
今期有乜好plan?
點解我唔明你講咩
牙llm
Chok子係amazon買咗ring fit,仲有另外果樣係咩嚟
cmhk冇試過
利申用緊
做咩個友post 講新airpods咁多負皮
唔係龜速問題
係會完全死咗但仍然顯示收到4G,唔熄機去返啲冇乜人嘅地方就算點搞都好都仍然會load air但收爆4G
上連登會出error 1001
利申 11 pro max 13.1開始到依家13.2 beta 3都係咁
11/pro/max先有呢個問題
唔係個台多人用收得差嘅問題
係部機唔知點解會唔識喺甩4G線重連之後收返信號
轉3G/開飛行/熄+開data都唔會fix到
一定要reboot
麻煩所有依家用緊13.2beta嘅人,如果遇到11系列喺斷一下4G之後唔reboot就收唔返數據嘅話,用Feedback嗰個上報返畀Apple知
我唔知係我部機壞咗定點
唔知點解呢兩日成日用用吓彈app
例如開Snapchat 又彈
ig一開鏡頭又彈
連開facebook 連登都有時會彈

利申:iPhone 7plus
相機有冇嘢
你一講完我即刻試

一開即彈
reboot/update
iPhone X 用唔用到smart battery case ?
iPhone 11 series 斷線問題係咪只限港版?
用緊外國iPhone 11 一次都冇試過
問埋換左機既fd都冇問題
但睇依到好似個個都試過咁
個台都有關事
can use Xs battery case
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞