[月經] iOS集中討論區 (113) 香港民主法案路路暢通

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
但XS 係例外喎.....
即係等11s先買?
想問問 如果開咗iCloud photo library
iPhone相亦已upload哂上iCloud
咁啲相喺會自動dl去PC定係要每次手動dl?
Xs好差咩?
睇你PC icloud Setting
個個都睇死今年係過渡
下年點都會轉樣
所以我估今年嘅機應該係M額嘅究極版
好似8仔係home button嘅finalised Version

如果我想自動dl PC應該要揀埋第3?
我尋日試咗好耐,都唔見iCloud 個下載folder有相
等咗勁耐先㩒到下載相片(按年份咁dl)但咁就變咗手動 無咗自動同步意義?

Sor 之前無用過iCloud photo
Setting咁睇無錯
Windows係有啲問題
之前我有新相,我都要隔咗幾日佢先幫我download返啲相落返PC
右下角icon有冇顯示佢更新緊
想問下6s應該預大約幾時會退役
定係apple 有放風
慣例就一年退一代
今年退咗6仔
下年退6s唔出奇
你預6s喺iOS 14隨時俾人踢出嚟
7仔因為用A10,今年iPod touch 同iPad新出仲用A10
就起碼可以用到iOS 14嘅,如果唔係暴動都似
一般apple device都玩到5個major OS
iPad仲要特登加到3gb ram
分分鐘可以玩到iOS 17
但我用7+覺得有啲位唔順
希望係13問題
係咪粒電殘廢咗俾apple限速
睇咗無呀
13真係差咗
13整體係好一般
Xs都唔太順
即係預2020年內退6s
差唔多啦
當然6s (A9/2GB Ram)對下仲有mini 4/Air 2 (A8/2GB Ram) 都未退役
6s可能仲有多一年命仔
咁通常一個major iOS 分幾多個minor unit
Chrome 係咪無左dark mode
跟指示入到去都唔見有
yes 不過佢係github open source咗 好似係
13.2 beta 好撚順
Apple TV HD可能仲要賣
A8又多一年
13.2 beta 3終於fix咗airdrop開唔到嘅bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞