阿叔:X你老X,我 唔 撕 啦 !

715 回覆
4557 Like 10 Dislike
話說有朋友貼文宣買左盒木工用白膠漿

點知勁快俾人撕哂,仲要完全不留痕跡

所以佢就上網睇有咩可以加強黏力
點知俾佢揾白膠漿既成份裡面硼砂發揮住一個重要地位:
白膠漿(PVA, polyvinyl acetate)和硼砂混合於一起時,白膠漿的鍊條會與 硼砂離子發生化學反應,產生帶黏性的聚合物

所以佢决定增加白膠漿裡面硼砂既分量

點知佢前幾晚痴完文宣,今日俾我見到有個阿叔想撕,一俾用力撩一邊講粗口,見唔多掂撩唔起又拎銀幣刮 最後佢投降走咗

另外,硼砂水係西九龍中心蘋果商場既格仔舖有大把,3至10蚊有一支,同鬼口水擺一齊

***記得用之前先溝,唔係會變一餅野
10 · 20 星期日
1330 民陣九龍大遊行

尖沙咀梳士巴利道花園 -> 高鐵西九龍站
---------------------------------------------------------------
提提大家今日有咩活動 (10 · 17)

1. 學界萬人大集會 - 1200
香港知專設計學院設計大道 HKDI

2. 和你拖2.0 面具人鏈
- 1900集合 2000開始 2100流水式散去
港島綫 觀塘綫 荃灣綫 沙田區
自推
警告!!!
連登已經被狗同三毛
嚴重滲透
加上仲有分化撚
熱門一片凌亂
再咁落去唔洗林奠出手
禁我地網 封鎖連登
連登就會從內部潰散
唯有預設不推文回覆
先可以光復連登

幫手推到連仔睇到
幫手推到連仔睇到
幫手推到連仔睇到

建議所有回覆預設係不推文回覆
https://lih.kg/1658904
推下
GOOD POST

不過建議大家去完樓豬間野,要留意有無俾人跟蹤

最好就避免去出過名既鋪,廢事有MOON POST 狗捕你
[twitter攻略] 增加大量外國followers

https://lihkg.com/thread/1658926/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞