美股Strong hold 交流

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
都啱
我自己開excel表逐隻分析逐隻mark
BMY 上面阻力多,我會再觀望
NOK 巴打,你博佢翻身?no comment
BAC 我會揀JPM
ERIC 裂口vs裂口,唔識睇
強勢已過,橫行多
太波動,唔識睇
Strong hold means picking good stocks to invest with patience. By monitoring the Pivot Point and speculating the unusual correction, we can purchase or sell the stock at the right moment. If the stock goes well until 2046 without breaking Pivot Point and there are no unusual corrections, we could hold it till 2046.
唔好傻 中國可以有咩準備 佢而家只能一直接受不平等條約 求美國拖慢同減低制裁, 本身中國經濟已經唔好,佢敢反台,中國自身既泡沫問題一定爆,到時真係支爆。
今晚買30股LMT
370止蝕
其實巴菲特都戴左頭盔話要合理price ratio
而家29你諗你
不過我都係買sp500成份股多
shiller pe*
NOK果到
我覺得買得ERIC應該更加要買NOK
我大部分買股嘅時候都冇睇圖
如果有心水版塊
可以做對比
揀隻最強黎投資
咁你買既原因係?
都啱既
我初時炒股睇呢啲
而家90%圖,10%基本因素
基本面
前景
新聞
我係買左之後長放唔撚理派
唔夠時間長期manage住d股
圖你除左pivot point仲會考慮咩?
以前有研究過indicator, 但好難同大戶電腦鬥所以廢時搞
成交
52週高低
行業比較
全球金股匯關聯
PP距離現價%
值博率
注碼
NVDA
買入價:196.68x100
止蝕:169
PDD
買入價:33.8x500
止蝕:30
TWTR
買入價:40.3x300
止蝕:38.6
LMT
買入價:376.5x30
止蝕:370

買左LMT, 勁值博
支持lmt
BABA就快跌到變得值博
等大成交轉勢PP
留名
初哥想學野
TWTR 同LMT 迫近止蝕
今日成交都增加
一係出PP
一係GG
星期一會決定是否止蝕
暫時觀望
Saas 被洗倉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞