美股Strong hold 交流

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
人地叫莫問
做咩問佢
NVDA
買入價:196.68x100
止蝕:169
PDD
買入價:33.8x500
止蝕:30
TWDR
買入價:40.3x300
止蝕:38.6

見有啲買住300
(Q1) 你認為今年2019年底 至出年2020年其間 美國經濟會否出現大衰退? 會唔會有世紀超級大股災出現? 股災發生的機會率你認為有幾多? 我哋應該要點樣防備?
答;唔知,見步行步,暫時安全

(Q2) 小弟玩美股的經驗不多 經常在股海中浮浮沉沉 今年美國股市波動非常之大 有時會完全失去了方向感 突然變得很迷惘 個人好辛苦 心理質素又差 你認為有咩好嘅解決方法案?
答:睇書,研究,分析,只有自己先幫到自己

(Q3) 有冇咩書籍和網站你會強烈推介? 會對投資美國股市有絕大的幫助嗎?
答:Jesse Livermore

(Q4) 如果現在10月份想買美股 目前有冇邊幾隻真正優質好股推介?
答:追post

(Q5) 你對TSLA有咩睇法? 間公司有沒有將來? 股價前景走勢會係點樣?
答:I like Elon Musk but not his stock

(Q6) 你本人點睇出年美國總統大選? 大選結果會否影響美國股市走勢?
答:唔知

(Q7) 你本人點睇中美貿易戰爭? 最終會怎樣收場? 兩敗俱傷? 定還是中美兩國只是在做一場大龍鳳? 定兩國合作一起瞞騙全世界?
答:唔知

(Q8) 世上根本唔會有任何人非常準確預測任何股票的走勢 就算真的有內幕人士好清楚知道邊隻股票會賺到錢 都絕不會告訴其他人
答:對,所以係交流,唔係貼士

人性本身就是貪婪和自私 請問你認同這個睇法嗎?
答:一定有呢個傾向
Thanks very much

仲有想問你點睇隻TEVA? 有冇機會翻身?
薯巴
你選股或持股好有問題
可能你唔企蝕
可能你鐘意博反彈
TEVA一浪低於一浪
冇明顯轉勢訊號
我開個圖睇10秒已經比0分
YEXT 點睇
穿左15.5大位
如果我有股會賣清
ge點睇
玩tsla既都鳩叫多,發唔到大財

買既大都只雞仔玩,有幾多個敢大大注玩啊
唔係個個software 都有Pivot Point睇
srong
雖然呢兩隻有時會彈出彈入止賺吓/溝貨,但for long term我真心會長揸
真 最穩
點睇
BMY
NOK
BAC
ERIC
最重NOK同BMY
中美貿易戰,其實唔係貿易戰,係美國美其名制裁緊中國,壓制佢,我相信貿易戰短期都唔會deal到,deal成左既時候好可能就已經發動緊金融戰做爆緊中國。 美國就係想慢慢拖死中國經濟,等佢支爆。
Sir yes sir

但係聽阿沈大師講 中國已經早有準備 作最壞打算 一旦要反枱 美國都可以好傷

又或者最終會兩敗俱傷 拖跨全球經濟

what do you mean by strong holdhold till 2046?
點睇ROKU
圖唔靚,競爭大,out
Strong hold
好似行緊調整
等低位出支持先買/加注
留意會否轉向,高位大成交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞