美股Strong hold 交流

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
呢個做法都好
NVDA 打開左新range
PDD有個近PP
值博高
啲J圖係咩事....
大跌一定出signal
暫時未有
strong hold
AYX
CRWD
DDOG
ESTC
GH
INMD
SQ
ZM
ZS
SIVB
CRWD走啦,妖股
其他今晚再覆你
AYX 勢差,有散貨
CRWD 妖股
DDOG no comment
ESTC 勢差,冇上升動力
GH 可以睇多陣,穿56就byebye
INMD 暫時最強呢隻,OK
SQ 橫行股
ZM 點呀,成個圓頂都LIST出黎
ZS 又圓頂

巴打,strong hold 上面個LIST會變輸錢
搵返啲強勢股,等週整買入啦
AMD

MTCH

LMT

EEFT
AMD 好野黎,可以加注,27.4止蝕
MTCH 有散貨,大成交,no good
LMT 好野黎,我都入左,374止蝕
EEFT 有散貨,大成交,no good
amd 尋晚減左碼
twitter 點睇
現價非常值博
Strong hold
43.6 買左搏佢爆上
之後就出news 急插
依家無曬方向
strong hold 啦
優質股
你係怕既就38.5止蝕
唔好現價賣
可能會升返上去

43.6買價太高
優質股最好等少少回調先入
當然有啲一路升都冇位入
好似TSM HD嗰啲咁
雖然會錯過最強股
但心理壓力輕好多
多謝你
忍下手 坐貨先
NVDA
買入價:196.68x100
止蝕:169
PDD
買入價:33.8x500
止蝕:30
TWDR
買入價:???x500
止蝕:38.6
暫時呢3隻我認為可以加注/值博率高
由於已有NVDA及PDD,所以今晚會入500股TWDR

揀呢三隻公開買賣,做個strong hold 實驗
visa msft srong hold
VISA 有暗湧,少少散貨FEEL,高位大成交
MSFT strong hold, 炒range 都唔錯,去到137-138又可以加返100股
長揸算了
都話strong hold
仲有咩交流空間
放係邊個夾萬箱好?
近Pivot Point 就加少少
穿左止蝕就走

離開Pivot Point超過10%會減少少
出多個Pivot Point加返
大師 有幾條問題好想問你

(Q1) 你認為今年2019年底 至出年2020年其間 美國經濟會否出現大衰退? 會唔會有世紀超級大股災出現? 股災發生的機會率你認為有幾多? 我哋應該要點樣防備?

(Q2) 小弟玩美股的經驗不多 經常在股海中浮浮沉沉 今年美國股市波動非常之大 有時會完全失去了方向感 突然變得很迷惘 個人好辛苦 心理質素又差 你認為有咩好嘅解決方法案?

(Q3) 有冇咩書籍和網站你會強烈推介? 會對投資美國股市有絕大的幫助嗎?

(Q4) 如果現在10月份想買美股 目前有冇邊幾隻真正優質好股推介?

(Q5) 你對TSLA有咩睇法? 間公司有沒有將來? 股價前景走勢會係點樣?

(Q6) 你本人點睇出年美國總統大選? 大選結果會否影響美國股市走勢?

(Q7) 你本人點睇中美貿易戰爭? 最終會怎樣收場? 兩敗俱傷? 定還是中美兩國只是在做一場大龍鳳? 定兩國合作一起瞞騙全世界?

(Q8) 世上根本唔會有任何人非常準確預測任何股票的走勢 就算真的有內幕人士好清楚知道邊隻股票會賺到錢 都絕不會告訴其他人

人性本身就是貪婪和自私 請問你認同這個睇法嗎?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞