美玩討論區(26)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Q&A
玩具去邊買
孩記既Marvel Legends /Black Series邊到訂/買?
1)信和 Hobbybase/現時點/灣仔玩具街
2)再唔係amazon/旋轉app買
3)奇趣天地/Toyrus/孤注一扭
4)銅鑼灣糖街 美漫店 Metro 同Clark's Comics
5)柴灣 Ht toyshop

Shf Mafex邊到買?
1)信和/現時點/兆萬
2)再唔係大鋪肥趣/百貨 不過貴
3)aimami http://www.amiami.com/top/page/c/character_figure.html

老翻list(歡迎大家update個list )
Shf marvel : Tony , black widow ,black panther,captain ,homecoming Spider-Man ,homemade suit Spider-Man ,cw antman,hulk,Ironman mk43+sofa ,iw starlord, iw iron spider

Shf DC:the joker, batman

Shf star wars:ep4 luke, ep6 luke,clone trooper

Mafex:Batman,the joker,bvs Batman,Wonder Woman ,amazing Spider-Man,homecoming Spider-Man

山口式:deadpool,漫畫captain,漫畫Spider-Man,漫畫毒液,漫畫磁力王

Mezco:bvs Batman,bvs Superman,deadpool,captain,罰叔

Ps:以上係小弟記憶中見過既流野,盡量唔好買呢d既二手免貍貓換太子 雖然有d qc一睇就知假

其他
Ball joint關節太鬆:
1.)用AA膠滴幾點係個球波度 用來增加厚度
2.)完全乾透先入裝返上去
3.)仲鬆就重複1,2 直到緊為止 / 關節實過頭 沙紙磨一磨,唔一定AA膠,不過普遍多人用...指甲油都有人會用
HT終於出Fat Thor同Hulk

不過實物圖好似怪怪地
實物thor完全唔似chris hemsworth
似係d咩遊戲展搵個鬼佬cosplay thor同人影合照個d
lm
黑店:

-出貨遲幾個月
比街貨遲3個月 次次問都話下個禮拜
下個禮拜又係冇

-道德綁架客人
用關心香港黎迫人認同遲出貨合理

-因為d貨蟹左 唔俾人退訂
蜘蛛俠set冇跌價 所以退訂

-洩漏客人資料
呢間嘢最近不停po 啲抗爭資訊道德綁架人唔屌佢
美玩Post黑名單:
會員編號: #277652
屌打藍絲>拉烏薩路古>王城白騎士隊
-玩KO仲串柒柒
-小學雞ON9行為
https://lihkg.com/thread/1561508/page/31 (由771開始睇)
搵左好耐真係搵唔到任何關於 PCToys 呢間廠既資料. 唔知其他人係點contact到間公司羅貨. 1/12 無人機佢好似高汁過Boring Toys唔少, 但香港訂價同淘寶見到既基本上一樣價, 即係大陸今次食水好深
下次加埋黑店同黑名單
$130嘅話又真係幾抵,唔知係香港定大陸呢
Iceman effect diy
新帖留名,想跟佢改個面罩

最驚俾咗錢收唔到貨
唔駛驚,向新垣潔衣寶寶拜師學藝,會員編號: #3549FB: Yip Chunyin,佢好叻屈9商鋪退訂

躝啦屌你老母
呢到冇人歡迎你
翻Facebook揾間黑店圍爐啦
唔駛驚,向新垣結衣寶寶拜師學藝,會員編號: #3549,FB: Yip Chunyin,佢好叻屈9商鋪退訂。

痴撚線,d大陸仔玻璃心,真係好撚賤格,唔怪得就黎俾人滅國
新垣結衣寶寶 自己都心虛, FB D相即時轉晒Private, 不過好在一早Save底晒, 想唔想睇下佢同班中同既令仔相, 好想公開
https://www.facebook.com/yipchunyiin
話你呀傻閪死大陸仔
話咁又點,吹得我漲?! 你又做到啲咩,垃圾。
繼續啦戇鳩仔,單機玩連登啦戇鳩
唔好覆佢喇
由個傻仔冇人應佢
佢冇癮自然會走
已block
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞