2020 BIG4 recruitment 3

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
Ching想問你覺得呢條team點同介唔介意講一講mi會問咩 私底下講都得 因為我比佢叫改preference
巴打本身有tax底?
你喺mi之後叫你改preference ?
係咁啱interview對答得還可以。起碼順利過到partner嗰關啦
唔係呀 淨係做完test咋 我又唔知如果唔肯改 到底會無得去下round定照比我去in原本個選擇
我自己都仲等緊partner interview條team點真係唔知。

我mi其實都係例牌野,好大路嘅介紹下自己,點解對tax有興趣,覺得tax advisory未來發展點。跟住問下你興趣呀咁

佢叫你改做咩呀
就係改做呢條team tax and business advisory
我又怕唔肯改就比佢直接decline application
其實呢個tax and business advisory裡面係有好多team。分到入咩team應該真係講運氣,或者你有明確目標可以到時候講定先。

巴打本身咩preference呀。

我反而想知partner interview會唔會fail,又好似比較小見到人pi fail,不過我知係有嘅。
Consulting
Pi應該同你吹多啲個市 業務野?
唉 咁我覺得你其實改會好啲?你未mi?邊個叫你改preference呀。呢樣真係唔sure,睇下有無其他巴打有類似改preference經驗好啲
可能佢地ac最出眾?
Ching 星期一?
有冇人可以講下dtt ac 流程
係阿 你都係?
想問pwc vi隔幾耐有通知?
如果miss call係咪當withdrawal?

ching有出super day未?
唔算 做過intern

除咗transfer pricing and i tax 其他都垃圾來
想請問下有冇巴絲今個禮拜做完Deloitte ot 收到ac通知
KPMG做完apt test成個星期都無消息係咪收左皮
有無邊間second tier人工追到big4
Rsm 有14.5
可唔可以講多啲i tax主要工作內容其實係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞