(政事)三毛最新分化方法 - 分別扮演最激的勇武 同 最左膠的和理非製做分化

186 回覆
62 Like 5 Dislike
(政事)三毛最新分化方法 - 分別扮演最激的勇武 同 最左膠的和理非製做分化

大家都相知 近排唔只出面的和理非同勇武開始出現分化 依排係連登的手足都開始互相有分化現象出現

我就覺得好奇怪 明明由運動到依家 連登的手足都係比較難分化的一群 點解依家會無故出現分現象

和理非同勇武都有現象想奪取運動的主流方向 係兄弟爬山 各自努力下 照計應該唔會出現依個問題

我mon post都有一段可長的時間 發現依排多佐好撚多 所謂 - [長文] 去批評運動的方向 勇武同和理非都有 而且用字反映出來的語氣都係有責備的性質

而依類所謂 長文 都不斷用 責備的形式同雙方最激的方法 製做和理非做法手足 同 勇武手足 的強烈反感/二元對立
導致引起反感的手足都出 所謂 長文 變相幫手助長依類風氣

例如 :
綜合類

你咁樣做就會導致運動失敗 最後責任就係你地 勇武/和理非
你屌你地全部老母
你地係唔係想搞死個運動
你地有無用腦架

PS 依一類係用好嚴苛的 [blue]老師教同學 老母教仔 老手教新手 語氣 去責怪唔同立場意見的手足

------------------------------------

三毛勇武類

你地2014重味左輸夠 和理非有用就一早成功啦 和理非收返埋啦
我地應該進行無底線抗爭 (唔合理情況下)
你地和理非唔勇武係軟弱的表現
民意係完全無用的
民意一早歸佐邊 點做都唔會令人反對我地

PS 依一類係將 對方的路線最為注重的事項 踢在腳底 完全否定 同 沒有邏輯思考發出最激的建議但完全無做到立論同解釋支持自己個論點 引起和理非手足極其不滿的方法

--------------------------------------

三毛和理非類
將勇武所有行動同民意綁架 (完全唔合理情況下)
勇武下次可唔可以唔好再做OXY 會比人入
你衝完政府都唔會理你 衝來無意思
依家應該由和理非接手 勇武先退場 (但無實際計劃 只係9UP)
你咁樣只係送頭
你咁做就好明顯係鬼 我會割蓆
批評勇武手足破壞運動

PS 依一類係將 對方的路線行為 完全否定 否定勇武手足智商 用獨人階醉獨我醒的方法批評 同樣會做成勇武手足極其不滿的手法
---------------------------------------

重有好多我就唔詳細打啦 總知就係不斷開POST 用雙方最偏向自己路線的方法 去破壞個運動平衡 即係和理非同勇武互補的情況 從而引起雙方對大家的不滿

我比的建議就係請大家討論個時應該語氣要好D 唔好一來就否定唔同立場手足的路線
對個建議有意見 講完就算 大家傾唔埋個時就各有各做 要記得我地係無大台 無人可以迫其他人做自己想做的事
不過如果個行動係引起好多的手足反對的話 都希望個位手足再三思一下點解會咁多人反對 而唔係發悔氣形式係到開POST屌鬼 引起新一輪的分化
我相信每次手足都有足夠的智慧去處理唔同的立場提出的意見

--------------------------------------

絶對認同
之前開嗰位巴打(香港沒有香港味 )冇分台, 我幫佢分台等多啲人睇到
日期:2020年1月5日 星期日

新春上水和你行
時間 : 1500
地點:上水一號花園(龍豐對面)->上水黨鐵站C出口
活動TG頻道:https://t.me/wedontlikegreygoodstrader
(已獲不反對通知書)

==============

銅鑼灣 x 灣仔稅局 和你Lunch
日期:2020年1月6日 星期一
時間 : 1245
地點 :時代廣場集合/灣仔稅務局
日期:2020年1月7日 星期二

觀塘保險界x音樂界街站
時間 : 1200-1500
地點 :觀塘巧明街/駿業街Walking East 雕塑

香港酒店工會街站
時間 : 1800-2000
地點 :佐敦-近逸東酒店

香港檢測及認證業職工會
時間 : 1900-2100
地點 :荔枝角站B1出口 OK對出

和你Plan - 沙田全民區議會
時間 : 2000
地點 :沙田百步梯

===============

111全城連儂日
日期:2020年1月11日 星期六
時間 : 有待公佈
地點 :九龍 : 尖東 旺角 黃大仙 長沙灣
新界 : 元朗 青衣 荃灣 大埔 葵芳 沙田 馬鞍山 將軍澳
港島 : 金鐘 銅鑼灣 炮台山 西灣河

2020 港共受刑 天下制裁 遊行前集氣大會
日期:2020年1月12日 星期日
時間 : 1500-1700
地點 :愛丁堡廣場
(*不反對通知書申請中)
日期:2020年1月8日 星期三

油麻地:會計工會街站
時間 : 1900-2100
地點 :油麻地彌敦道557-559號永旺號19樓職工盟辦事處

將軍澳:周梓樂逝世兩個月悼念會
地點 :將軍澳尚德十字路口祭壇
*請自備白蠟燭、鮮花

順利利和你唱
時間 : 2030
地點 :順利商場麥當勞對出空地
*街坊裝, 以歌聲激勵士氣
**預防病菌 記得戴口罩**

=====================

111全城連儂日
時間 : 有待公佈
新界 : 元朗 青衣 荃灣 大埔 葵芳 沙田 馬鞍山 將軍澳

🎉 1.11全城連儂日 🎉
「勇武感謝祭2020」

Part One - 元祖慶典
時間:14:00 - 17:00
地點:金鐘元祖連儂牆

Part Two - 遍地連儂
時間:19:00 - 22:00
地點:全港18區
#111不分和勇 連儂日見!#WeAreOne
#感謝祭 #辛苦了
#BeWater #連儂開花
#111全城連儂 #光復連儂

(已獲不反對通知書)
日期:2020年1月14日 星期二

九龍灣和你Sing
時間 : 1300
地點 :零炭天地

將軍澳:孤星淚音樂演奏會
地點 :香港單車館露天劇場將軍澳寶康路105-107號

======================

中環:119天下制裁大遊行
日期:2020年1月19日 星期日
地點 :遮打道 至 銅鑼灣SOGO

==========================
===================================
===========================
=====================================

日期:2020年1月15日 星期三

沙田醫院:醫護界街站
時間 : 1300-1500
地點 :沙田醫院

灣仔:會計工會街站
時間 : 1930-2120
地點 :灣仔皇后大道東147-149號威利商業大廈22室灣仔Livo

荃灣公民廣場-法律權益及濫捕應對
時間 : 2000-2200
地點 :荃灣廣場對出空地

===================================

==========================

日程webpage
https://hkrev.info/march.php

==============

encourage
日期:2020年1月15日 星期三

中環:全民力拒 制度暴力 你我堅守 程序公義集會
時間 : 1200-1400
(已獲發不反對通知書)

沙田醫院:醫護界街站
時間 : 1300-1500
地點 :沙田醫院

灣仔:會計工會街站
時間 : 1930-2130
地點 :灣仔皇后大道東147-149號威利商業大廈22室灣仔Livo

荃灣公民廣場-法律權益及濫捕應對
時間 : 2000-2200
地點 :荃灣廣場對出空地

1月17日 星期五 活動 時間/地點

January 17, 2020
紅磡:龍門冰室 x 香港人嘅冰室資源分享中心
12p 觀塘:和你宵
1p 新蒲崗和你lunch - 119遮打見
1p 長沙灣x荔枝角 手足和你Lunch
1p 黃竹坑和你Lunch
4p 北區醫院:醫護界街站
6p 大埔中學生集會
7p 石蔭和你寫
7p 油麻地:鼠年和你寫
7p 沙田:和你傾
9p 紅磡:「齊上齊落 不離不棄」

Ref :
119 星期日 天下制裁 遮打花園集會安排
https://lih.kg/eLFDHS

119 星期日 天下制裁遮打花園集會
日期 : 1月19日 星期日
時間 : 1400 可以入場, 15:00 開始
地點 : 遮打花園, 遮打道, 皇后像廣場

坐爆多人得滯就向東邊 金鐘/銅鑼灣 方向流水式散去
(所以進場朋友請盡量由中環西邊方向加入, 地鐵站即中環 A/B/C/D/G/H 出口沿遮打道加入, 請盡量避免由金鐘站加入以防互擠)

付中環地圖參考

========================================

所以

準時準時準時
坐爆坐爆坐爆
之後向金鐘銅鑼灣方向散去

星期日見
香港人加油
極端化最常見
(直播緊) 元朗集會毋忘7.21
https://youtu.be/ove00xOoTV4
1月23日 星期四 活動 時間/地點

January 23, 2020
紅磡:龍門冰室 x 香港人嘅冰室資源分享中心
黃埔年宵後續.九號水產年宵市集
彩虹和你宵
灣仔和你鎖
12p 大埔和你宵
1p 中環和你Lunch - 極權禍港港人反抗
1p 九龍灣和你寫揮春
2p 炮台山:Aspire Upper Room年宵市集
2p 荔枝角:香城年宵新年市集
2:30p 屯門:和你過新年 暨 放映會.連儂牆
3p 粉嶺:好鄰舍聯和蚊型年宵
3p 觀塘年宵見
5p 葵芳:香港市民貼紙小組-和你宵
5p 尖東:香港酒店工會街站
8:30p 美孚:豬事回顧放映會
8:30p 順利利突發行動

Ref :

大家都相知 近排唔只出面的和理非同勇武開始出現分化 依排係連登的手足都開始互相有分化現象出現

我就覺得好奇怪 明明由運動到依家 連登的手足都係比較難分化的一群 點解依家會無故出現分現象

和理非同勇武都有現象想奪取運動的主流方向 係兄弟爬山 各自努力下 照計應該唔會出現依個問題

我mon post都有一段可長的時間 發現依排多佐好撚多 所謂 - [長文] 去批評運動的方向 勇武同和理非都有 而且用字反映出來的語氣都係有責備的性質

而依類所謂 長文 都不斷用 責備的形式同雙方最激的方法 製做和理非做法手足 同 勇武手足 的強烈反感/二元對立
導致引起反感的手足都出 所謂 長文 變相幫手助長依類風氣

例如 :
綜合類

你咁樣做就會導致運動失敗 最後責任就係你地 勇武/和理非
你屌你地全部老母
你地係唔係想搞死個運動
你地有無用腦架

PS 依一類係用好嚴苛的 [blue]老師教同學 老母教仔 老手教新手 語氣 去責怪唔同立場意見的手足

------------------------------------

三毛勇武類

你地2014重味左輸夠 和理非有用就一早成功啦 和理非收返埋啦
我地應該進行無底線抗爭 (唔合理情況下)
你地和理非唔勇武係軟弱的表現
民意係完全無用的
民意一早歸佐邊 點做都唔會令人反對我地

PS 依一類係將 對方的路線最為注重的事項 踢在腳底 完全否定 同 沒有邏輯思考發出最激的建議但完全無做到立論同解釋支持自己個論點 引起和理非手足極其不滿的方法

三毛和理非類
將勇武所有行動同民意綁架 (完全唔合理情況下)
勇武下次可唔可以唔好再做OXY 會比人入
你衝完政府都唔會理你 衝來無意思
依家應該由和理非接手 勇武先退場 (但無實際計劃 只係9UP)
你咁樣只係送頭
你咁做就好明顯係鬼 我會割蓆
批評勇武手足破壞運動

PS 依一類係將 對方的路線行為 完全否定 否定勇武手足智商 用獨人階醉獨我醒的方法批評 同樣會做成勇武手足極其不滿的手法
---------------------------------------

重有好多我就唔詳細打啦 總知就係不斷開POST 用雙方最偏向自己路線的方法 去破壞個運動平衡 即係和理非同勇武互補的情況 從而引起雙方對大家的不滿

我比的建議就係請大家討論個時應該語氣要好D 唔好一來就否定唔同立場手足的路線
對個建議有意見 講完就算 大家傾唔埋個時就各有各做 要記得我地係無大台 無人可以迫其他人做自己想做的事
不過如果個行動係引起好多的手足反對的話 都希望個位手足再三思一下點解會咁多人反對 而唔係發悔氣形式係到開POST屌鬼 引起新一輪的分化
我相信每次手足都有足夠的智慧去處理唔同的立場提出的意見

絶對認同
之前開嗰位巴打(香港沒有香港味 )冇分台, 我幫佢分台等多啲人睇到
[民間記者會塈現場文字直播] 初三 赤口 未時 同政府開年
https://lih.kg/1845159
push
袁國勇:危機加劇 香港未來14日相當重要 呼籲市民儘量不要外出留在家中!
https://lih.kg/eOCQAS
願香港制警惡除警姦
https://lih.kg/eOrxtS
【0202醫管局員工陣線】2月2日言語治療師、物理治療師及香港製藥及醫療儀器職工總會主席表明日起一連5日發起罷工,
https://lih.kg/1858218
A推
無論醫護工會投票完落咗乜嘢決定,我都會支持,始終佢哋係前線。 多謝醫護
https://lih.kg/1867494
感謝醫護,9成封關,14日檢疫
https://lih.kg/1867792
要有實則支持, 其中一項就係 支持「武漢肺炎防疫抗爭基金」
https://lih.kg/1870934
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞