「免費」招集所有下決心想學日文既巴打2

316 回覆
11 Like 8 Dislike
推~~~晏DADD埋上面2位
推~~~晏DADD埋上面2位

https://t.me/Tristesses

麻煩巴打加我
想問下巴打我如果淨係上星期三得唔得
Tg: lihkgmc
幫推
由第一堂上到而家
雖然打手feel
但覺得教得唔差
幫推
由第一堂上到而家
雖然打手feel
但覺得教得唔差

我唔係打手,我係搞手
我本身都學緊但成日番學就miss曬 識基本野
好想學
但返工返到夜晚9點幾先放工
同日文冇緣啦
幫推
由第一堂上到而家
雖然打手feel
但覺得教得唔差

我唔係打手,我係搞手

巴打TG係?
老老實實 如果真係有心學勸巴打們無謂報
教個位巴打真係無教學經驗 亦根本無心準備

教學質素方面
呢到上堂無notes 更加唔好話powerpoint
上堂影啲練習做完對下答案講下就算
一係就口講啲嘢再係黑板寫
有時講下學生嘅文咁
咁樣嘅教學完全無系統可言
教個位巴打根本無一個自己嘅教學大綱
只係將相應程度嘅教學內容拆散開晒咁講下
而且解釋又唔詳盡又唔清楚 好多重要位都無講
咁樣教法只會令學嘅人一知半解 學壞個底
教個位巴打又無經驗又無準備
老老實實你直接搵本教科書跟住教都好過你咁樣求其每堂搵啲嘢教啦

價錢方面
教個位巴打收50蚊堂個半鐘
係無錯一個月200蚊的確好平
但係出面啲大型嘅學校課程都係講緊4-5百
有啲再貴啲6-700
出面貴兩三倍但我肯定學到嘅嘢一定比搵呢位巴打教多幾十倍 而且仲可以打好個底
除非你話你真係窮到每個月只係拎得出200蚊 咁無嘢好講
百貨應百客 當去體驗下日文堂
唔係嘅話真係有心學比多啲出去學好過啦
語言呢啲嘢真係無得貪平

至於上過呢位巴打堂仲會繼續上/推薦嘅人
只會有三個可能
1. 打手
2. 未上過其他日文堂 唔知出面正規係點教
3. 真係只比得起少少錢 當體驗下

唔係話倒巴打米,但你打住免費旗號結果根本係想賺錢嘅
無錯你地可能會話唔通要教個位巴打倒蝕咩 比少少錢都要掛
唔係話唔可以賺 但你起碼比啲誠意
準備返好少少再教人
得罪講句以現時嘅教學質素真係200都唔值

教個位巴打如果係有心教嘅,準備好啲啦
無教學經驗唔知點備課嘅咪搵本教科書之後叫啲學生買 上堂跟返住黎教囉
除非n2 n1已經有個底 咁就再自己私下傾傾點教無問題
老老實實 如果真係有心學勸巴打們無謂報
教個位巴打真係無教學經驗 亦根本無心準備

教學質素方面
呢到上堂無notes 更加唔好話powerpoint
上堂影啲練習做完對下答案講下就算
一係就口講啲嘢再係黑板寫
有時講下學生嘅文咁
咁樣嘅教學完全無系統可言
教個位巴打根本無一個自己嘅教學大綱
只係將相應程度嘅教學內容拆散開晒咁講下
而且解釋又唔詳盡又唔清楚 好多重要位都無講
咁樣教法只會令學嘅人一知半解 學壞個底
教個位巴打又無經驗又無準備
老老實實你直接搵本教科書跟住教都好過你咁樣求其每堂搵啲嘢教啦

價錢方面
教個位巴打收50蚊堂個半鐘
係無錯一個月200蚊的確好平
但係出面啲大型嘅學校課程都係講緊4-5百
有啲再貴啲6-700
出面貴兩三倍但我肯定學到嘅嘢一定比搵呢位巴打教多幾十倍 而且仲可以打好個底
除非你話你真係窮到每個月只係拎得出200蚊 咁無嘢好講
百貨應百客 當去體驗下日文堂
唔係嘅話真係有心學比多啲出去學好過啦
語言呢啲嘢真係無得貪平

至於上過呢位巴打堂仲會繼續上/推薦嘅人
只會有三個可能
1. 打手
2. 未上過其他日文堂 唔知出面正規係點教
3. 真係只比得起少少錢 當體驗下

唔係話倒巴打米,但你打住免費旗號結果根本係想賺錢嘅
無錯你地可能會話唔通要教個位巴打倒蝕咩 比少少錢都要掛
唔係話唔可以賺 但你起碼比啲誠意
準備返好少少再教人
得罪講句以現時嘅教學質素真係200都唔值

教個位巴打如果係有心教嘅,準備好啲啦
無教學經驗唔知點備課嘅咪搵本教科書之後叫啲學生買 上堂跟返住黎教囉
除非n2 n1已經有個底 咁就再自己私下傾傾點教無問題

定樓主連200都攞唔岀 我就覺得教得幾好
聽書唔識乜你自己唔會複習架咩 比少少錢要有酒店質素 建議樓主都係死返屋企打飛機啦
聽書唔識乜你自己唔會複習架咩 比少少錢要有酒店質素 建議樓主都係死返屋企打飛機啦

我就已經講左 有能力比多幾舊嘅出去學好過 學嘅嘢多幾十倍
真係無錢嘅都可以上下當體驗下
咁樣叫連200都比唔起?

我亦都講晒教個位巴打教得唔好嘅地方
比埋建議
你就開口埋口謾罵 人身攻擊
唔理你真心定打手
護主護到你咁真係好低質

比埋建議
唔理你真心定打手
護主護到你咁真係好低質

多謝你意見,其實老師宜家已經有實體書教大家,仲有練習同測驗
教學質素一路提升中

比埋建議
唔理你真心定打手
護主護到你咁真係好低質

我都比意見啫 比意見你就叫護主
你呢啲咪係 温室小寶寶 唔話得唔鬧得 搞笑~
返番入個温室到打飛機啦
講真 每個老師教學方式都唔一樣 有人彈有人受
學習永遠都係一步一步黎 冇野係一步登天
要靠自己努力去温習複習 唔係齋聽完就等於識架
多謝你意見,其實老師宜家已經有實體書教大家,仲有練習同測驗
教學質素一路提升中

另外教個陣有啲地方真係需要講解清楚
例如某啲句型前面係一定要用辭書型/た型
兩種相似句型有咩細微分別等等
呢啲係學語言好重要嘅嘢嚟

上堂做練習嘅時間應該減少
畢竟上堂做練習真係好晒時間
呢啲返屋企做仲好
課堂上用多啲時間講解下文法內容之類
對答案講下點解呢個係正確答案 點解另外個啲係錯等等
另外課堂上可以比啲簡單問題要學生即場答
可以有機會練下口語

比埋建議
唔理你真心定打手
護主護到你咁真係好低質

我都比意見啫 比意見你就叫護主
你呢啲咪係 温室小寶寶 唔話得唔鬧得 搞笑~
返番入個温室到打飛機啦

你比嘅意見就係
返屋企打飛機/我覺得教得好/少少錢都比唔起

真係好多謝你嘅高質意見
講真 每個老師教學方式都唔一樣 有人彈有人受
學習永遠都係一步一步黎 冇野係一步登天
要靠自己努力去温習複習 唔係齋聽完就等於識架

而家唔係話上堂個陣聽唔明定點
係有啲野根本無提到
例如教英文現在進行式咁
剩係講話要+ing
無提到有啲情況例如個詞係e尾係要閂減
t係要double t等等
小小意見
既然你收錢嘅就唔好喺標題度打免費
咁樣會誤度好多人入嚟

下次會注意
BTW推
有興趣但無時間, 留名先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞