三十秒睇明政府瓦解呢場運動既策略

775 回覆
2016 Like 14 Dislike
Signature簽名檔:守護香港,深層改革
Version 2019.10.13
持續抗爭有成效,只要一日民意支持公平民主制度,我地都唔會輸!唔會完!我地要同多d人和理(你)傾,了解街坊了解市民,make connection,懇請大家落區做野,建設自己家園,幫下黃色嘅同路人!
Be Water! Be Smart!
注意事項⚠️:
1. 政府想透過示威者=破壞,政府=復修,改善形象,不要中計,多文宣
2. 施政報告會派糖,想轉移視線,對準不公義嘅制度,堅持普選立法會、普選行政長官
3. 警方會扮好人,發現紙包唔住火,開始關心你啦,唔好比佢地呃到人,不信任
4. 獨立調查?記住死左嘅朋友

連登五毛滲透嚴重,大家要帶腦睇post
最新技倆:煽動最激進/冇底線暴力行為
指責停勇武=唔做嘢、完啦、失敗啦
然後推大量呢類post上熱門打擊信心
另外,五毛已經識得整文宣,文宣互毆
總之頭腦要清醒,好易中伏(中過伏

政府損失:0人,民望、信譽跌至谷底
香港人損失:2363人+多人曾經活著

抗爭轉型及進化建議:持久戰拖垮邪惡
重要目標:11月24號區議會選舉
香港民主及人權法案
防範:掌心雷、利誘淺黃淺藍市民、抹黑
流水式示威:警察舉旗咪去另一個地方示威,香港咁多地方可以去,佢想捉你,你咪話走緊囉,太多人行得慢好正常,合情合理合法!
適當武力/自衛反擊:合情又合理!
游擊戰?:對抗黑社會/恐怖分子(文宣解釋)
創意活動:抗爭融入生活唱歌比賽?跑步大叫?商場罷買?摺紙?18區和你傾、流水式返學返工#Shout4HK#諗到再加

公平、自由、民主、公義、人權得來不易
漫長的道路上需要你支持我,我扶持你
有時惘然若失,但我們也要自信往前邁步
有咩嘢唔想失去,就努力捍衛守護
現在就用自己雙手實踐夢想,迎接未來

短期目標:保持民意、減少被捕
建議:落街和你傾,落區啦!文宣!
中期目標:區議會(94%民主產生)
建議:關注身邊人,團結一致,各有各做
長期目標:強化黃色陣營、黃色經濟圈
建議:抗爭生活化,減少比錢極權陣營
終極目標:民選議會、民選政府
建議:國際戰線、啓蒙思想、人滅心不滅

公務員:小隱於野,中隱於市,大隱於朝
和勇合一:1.合法之下,最大勇武
2. 做任何事,永不被捕

@謠言係疫症•不傳播•去求診•澄清藥
@FakeNews係Cancer•不擴散•求事實•割
@接觸資訊時,腦袋要清醒

只要爭取民主團火未熄,還是有機會達成
衛城革命,生活抗爭
@Template@
升級技能/能力值:1. 讀書、識法律2.運動、鬥長命3.和勇合一精神4.批判性思考5.精通專業技能

或者做唔足,但我會堅持;Best effort,你呢?民主尚未成功,同志仍需努力
@Template@

要記住極權如何打壓示威:
1.抹黑:利用少部分的暴力衝突而將全部示威者形容為「邪惡」、示威=港獨、新華社、環球時報、人民日報
2.誤導:警總救護車、雷射槍、9吋尖刀等等
3.滲透:5毛、陳雲、黃x民、譚香文
4.假民意/曲解民意:主流民意是......
5.5毛輿論-分化、負面、fake news、煽動手足做負效益/低效益工作
6.強迫企業自我審查
7.出動黑社會、愛國暴徒
8.扮示威者:(負面的)破壞eg.遊行
9.嫁禍示威者/黑警:打議員打記者打女仔
10.扮好人/扮對話:「江山易改本性難移」
11.警察濫權、濫捕、暴力執法、恐嚇
12.利用親中人士發表「假」權威言論
13.用盡手段打壓反對聲音
14.矮化示威者為甲由、yellow object
15.假對話,真緊急法:獨裁特首
16.高壓統治,嚇到你噤聲
諗到再加

Sir, my concern is not whether God is on our side; my greatest concern is to be on God's side, for God is always right.
推 大家唔好咁沉迷係果個法師post啦
push
push
認同 pushhhh
push
同意 幫手推

連最BASIC 叫人戴口罩 都要比人屌 就知咩事
🖤🏁白底黑字文宣 channel 🏁🖤
所有文宣版權屬於創作者

收集現有文宣 tune 做白底黑字version,希望方便到大家🙏🖤
https://t.me/blackandwhiteposters
Push
Pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞