貿易戰完結 樓價將報復式反彈

131 回覆
12 Like 88 Dislike
算啦,又係個啲"外國一線城市都係貴"樓價論。

有幾位朋友住new york, 從來無聽過佢地話過樓價貴,淨係聽到佢地話香港樓痴線。
香港樓係大西北偏遠地方都貴到痴線。
唔識野就潛啦 出黎柒
雙方成功簽左phase 1 協議先算啦。
貿易戰係咪真係簽左張和約就叫完結? 個人覺得簽同唔簽都會對中國經濟有負面而深遠既影響, 而目前係知識產權方面亦睇唔出中國會讓步. 至於築底味確實係濃, 但唔好忘記今次失業潮己經係一個進行式, 味有確實感受只因受影響既都係基層果一群.

老實講, 隨住時間示威就終會完結自由行都會重臨, 但上邊經濟都唔好既時候仲點指望佢地去支撐番4個月前既酒店業同高瑞零售市場? 都仲味計呢段時間撤走既外資. 全部都係實實在在既野唔同早幾次趺市咁得個吹字.

個人覺得之後幾年守到己經好好, 睇唔到報復式反彈既畫面.
中港兩邊又加深左矛盾
要返返自由行光景都未必咁易同要時間
Trump trump 撚你兩撚又話貿戰完結, 佢點會唔撚返3,5,7年玩死你經濟先?

加上歷史係會重演但唔會每次一模一樣, 今次跌都未必跟上年跌同彈法, 咁易睇穿個個巴菲特啦
去得矽谷都top
人工高正常
入貨。gogogo
而家唔買 遲下破頂先買?
岩呀, 我都想加下租
買完post證明上嚟唔該
你識我?我買唔到樓?
一個星期唔夠 放寬樓按就預備爆升
比妳燈完又打過
樓主屌你咁都中,你係咪估到政府暴力托市
結果咪一樣,仲誇張過中美簽協議
上面啲淡友慢慢逐個binc
完結。。。慢慢等
撚狗post 講明
manhattan等於香港最貴地段bor
咁唔知香港最貴地段貴啲定manhattan貴啲。

不過你講得岩,香港人無得揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞