貿易戰完結 樓價將報復式反彈

131 回覆
12 Like 88 Dislike
係,大劈價果啲一係移民,一係就係on9投資客
冇錯 一定爆升 3萬一呎都仲有水位
咁公道講句 投資客都係本住cash is king個宗旨 揸cash冇錯嘅
貿易戰會持續幾年以上,而且中國會慘敗,光復行動只會有增無減,不斷有被自殺案件黑警無人會再信,外資走晒,罪案率失業率爆燈,無可能會反彈,現在只係惡夢既開始
世事咁易比你看透就無窮人啦
底特律就係香港未來既寫照
錯,係全中國都會變底特律,現在既貿易戰侵侵彈出彈入其中一個原因只係想令中國所有工業已移到印度,越南等等其他東南亞國家
其實大家有冇諗過香港點解咁值錢?
洗黑錢天堂
咁中國變左底特律, 仲有咁多黑錢你洗?
又想問下你覺得台灣大學生同香港大學生有咩分別?
除左香港成本貴之外, 點解香港大學生平均會搵多人地成倍?
作為基層黎講係經濟好既時候大陸黑錢攪到炒高晒所有物價,所有基層不但無得受惠,仲要偏重新移民,土生港人無得住公屋,趕絕到連最基本既生活都有困難。

香港大學生平均可能係搵多人地成倍,但都追唔到樓價通脹,窮富不均,永遠無上車機會。台灣平均收入低但人民安居樂業,比起香港呢個全球最貴黎講,跟本就係悲情城市,已經扭曲到極點,中國跟本一早要黎一次大革命,香港已經唔適合利字當頭既得利益者居住。
全球反共在即,有眼見,美國已經決心推翻共匪政權,原因有目共睹,未富先驕必定車毀人亡
貴唔係問題,問題係貧富懸殊太嚴重,基層買唔到樓又無公屋可申請到,窮人訓街都趕絕,連想死買個骨灰位都買唔起呀屌你老味
樓市gogogo
ching睇岩樓未
你有無住過倫敦?我有, 除左SW同W之外其實都唔係想像中咁貴。

你咁講香港leighton hill 成5萬一呎啦。仲貴過SW同W

睇下香港平均幾錢,面積幾大。
同倫敦平均幾錢,面積幾大。
但係離地都有程度之分
香港拋離第二位好多又羸
去當差哩
差犬請多幾萬人 未未必夠
。。。香港無大西北同村屋拉低咩,有得咁比?
大家應大手入市
今日買聽日即升5成
樓市GoGoGo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞