點解冇人知 831 有過百人係路軌逃亡下落不明?

787 回覆
2180 Like 39 Dislike
求真相
唔敢講無呢個可能,畢竟而家已經無邊個一定信得過,不過無證據嘅話,觀望住先,

同埋睇新聞,無論邊間報館,本來都應該 critical thinking
有講過
我都有問過,但唔多人提
因為真係唔知後來及生左咩事
我都希望蘋果跟返
唔通啲浮屍跳樓就係嗰百幾人?封站封咁耐做乜?
p
我望左前兩頁,果兩條LINK都唔啱
我講緊係生還者自己出果個POST
不是蘋果或者其他人代開嘅POST
生還者個POST有講到佢哋百人逃走經過同埋成功走到
蘋果點睇果段報道都係引述返個生還者所講
如果覺得有問題,應該將矛頭放返喺生還者個POST度

BTW,生還者個POST冇咗咩?
當時車停左
多謝巴打分析。

但個女仔事發後十幾日都冇講任何野。到班黑狗跟蹤好哂,就捉走左佢
合謀?
咁都解釋到佢阿媽既行為
岩先覆錯隔離po
他沒有提到最終是否平安到安全位置,只表示「如果我今晚走唔到,以後寫唔到書講今晚呢單無差別恐襲,你地(哋)要幫我傳出去。」

推斷事主係逃走緊期間用語音講返現場情形比人知,
語音轉文字自動打成"你地",而唔係"你哋"
而且逃跑緊都無可能慢慢同你打字,除非當時事主停低左等緊哨子兵睇水 有時間㩒手機
至於點解事後有人再透過蘋果報平安,解釋百人最後點走
有可能真相係 百人逃走期間遇難...然後有人刻意製造假消息令人相信百人成功脫難...?
推 要真相
就算全員離開,都只係「對講述者嚟講」,無任何人,包括講述者本人,會知係唔係真 · 全員離開,除咗兇手⋯⋯
都唔係無機會,不過要響狗堆當中放人,執行上困難相當大
問心,如果我係佢,都唔會敢講嘢,仲要係講緊一個15歲細路女,遇到呢種事,會有幾咁驚⋯

同埋佢有可能諗住自己沒有留低八達通或者其他痕跡,以為自己唔出聲就唔會出事,結果就係冇防備之下被人捉咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞