點解冇人知 831 有過百人係路軌逃亡下落不明?

787 回覆
2180 Like 39 Dislike
好耐之前已經講緊
唔開站係咪因為無位擺。。。。
Afternoon ,sir
我正式宣佈
一係831太子死咗好多人 家屬被滅聲
一係蘋果報錯野
(點解報錯自行判斷)成件事係假既 fake埋立場個作者

但仍然未解釋點解831後咁多自殺案

(報夢巴我懷疑係假發夢,唔知係自己友定對家,唔好自行去佢講嗰幾個地方,可能有伏)
push
毅進仔唔識串字?
Up
如果順着巴打你嘅推理,可能當晚並不是每一個人都走得甩,只不過前排嘅人因各種原因(驚?環境太黑?etc) 而唔係每一個人都知有人走散左,

呢個女仔雖然走得甩,但佢係知道有人死,見到案發過程嘅少數人之一,所以被跟蹤及滅口?

因為佢當日沒有八達通入閘紀錄,所以黑警要用兩星期搵不同地點嘅CCTV 逐一睇返,拼湊返佢嘅身份同埋生活軌跡,所以隔咗10幾日先至落得到手?

出事嗰日原本想返屋企,所以出訊息話返緊去,響途中黑警發現佢落單,於是把握機會捉咗佢

人就送去香園圍,身上衣服同埋證件個人物品被取走,
- 衣物:搵同黨著住用嚟製造假CCTV片段,
- 個人物品:轉移地點去誤導其他人,令人以為佢有返過學校或者曾經途經某D地方

點解整完假CCTV之後,唔幫佢着返衫,至少兩個原因

1/ 因為衫上面可能留有果件同黨嘅痕跡

2/ 故意令人聯想起呢個女仔唔係自殺

而點解要製造假CCTV,同埋製造死者返過學校嘅假象,同時又特登想用裸體去令人諗到佢唔係自殺?其實兩者並無矛盾

原因至少有兩個

1/ 故意引起「自殺?他殺?」爭議,掩蓋其他新聞,例如新屋嶺,例如 19 歲大肚婆,例如無血斷腳屍,例如 black bloc 浮屍

點解要放風對個女仔人格謀殺,同埋其他關於死者家人嘅風,話唔定都係同樣原因

(題外話,有冇人覺得呢位black bloc 浮屍手足,如果真係浸死嘅話,佢嘅表情好似太過安詳?我咁講可能好仆街,但係如果真係監生浸死嘅話,應該好痛苦㗎喎,但佢被撈起果陣嘅嘅表情⋯)

2/ 警告其他831(或其他事件)知情者,包括埋港鐵職員消防救護,你哋再敢出聲,家中女人就同呢個女仔下場一樣

暫時諗到咁多

其實我情願炒車
如果唔走就會死,就算又黑又遠都要行㗎啦,

之前機場大撤退,行幾個鐘都係咁啦
機場點同,咁大條路!同埋望到仲有幾遠
pish..
當你有生命危險嘅時候,就算條路幾黑幾窄,你都要頂硬上㗎啦

光源問題,可以用手機電筒解決

距離問題,香港人對於唔同區域(尤其係巿區)嘅距離,大概都會有少少概念

同埋重點始終都係,唔走就冇命,你會選擇留響度死硬,還是搏一搏?

我同你都唔知,當日在場嘅手足,佢哋實際見到啲咩,有幾咁驚,

人驚起上嚟,真係幾困難嘅嘢都會頂硬上
好似冇人再提過咁
1/ 唔肯就死,你行唔行
2/ 如果只係一兩隻門,要換走唔需要好耐
3/ 走得甩都未必敢自爆
4/ 同上
5/ 同上

當然我唔係話肯定當日真係有手足要用行路軌嘅方式脫險,只不過係提出呢種可能性確實存在
咩無命 俾人拉咋嘛
嗰陣都唔知係咪行緊車
如果係 mtr一定會話有人喺路軌行唔到車
加上mtr路軌一定有cctv
Close左之後一定有維修人員入去路軌
點可能一百個人無人知??
push
(我就唔會再信港鐵報告)

手足啲屋企人朋友岀嚟啦
早唔發生,遲唔發生,偏偏呢啲時候?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞