點解冇人知 831 有過百人係路軌逃亡下落不明?

787 回覆
2180 Like 39 Dislike
有 話美孚上返嚟
個陣有一架車上左手足之後車長即刻開車,
死黑警係咁㩒係緊急停車掣但架車冇停照開
會唔會停左係中間?
屌推呀 我都諗唔撚明
我提過幾次都冇人理, 成百個人一個連登仔都冇?

重點係美孚有冇封過站? 有冇爆過門?

極度相信果100人已被消失
係咪比車撞死左?
呢樣都好奇怪,過百人各自嘅connection邊有可能咁易封殺晒?
推上熱門ok?依家要記返起當日發生嘅事,如果唔係再過一排就會唔記得細節
其實...有冇可能係佢已經寫好左 但係冇出版商敢幫佢出...
但係百幾人消失...其實好撚大規模ga wor...點解可以完全冇消息 定係佢地驚一出消息會比x即刻搵上門...
根本當日佢地全部走唔甩
係太子站被行刑式處決
由於死亡人數太多
周圍滿布鮮血
要封站24小時處理
以免有人發現
https://www.facebook.com/BlueGodZi

每年,香港有大約200具沒親人認領的屍體,這些人可能是偷渡者或獨居人士,只要沒人認領屍體,就會送到沙嶺公墓埋葬。

隨便拿幾十具屍體丟進海裡,再找兩個演員扮演親人,執行成本低,也不可能被拆穿。這樣做的目的有幾個:

第一:用數字來掩飾「被自殺」的個案
第二:只要90%的浮屍都沒人出來指證,「被自殺」的個案就會變成謠言…

浮屍數目愈誇張,謠言就變得愈假。

人會相信價值觀相同,以及理念一致的故事。
像是宗教、政治、歷史,都能流芳百世…

然而,若被故事欺騙(俗稱炒車),群眾就會分裂崩解,互相猜忌。

這正正是獵犬想要得到的結果。用無人認領的屍體,一方面掩飾真正被自殺的個案,另一方面製造謠言令群眾分裂,一石二鳥。
架車無停去咗油麻地站
push
通常唔見幾日
屋企人會報警
可惜只要一報警
連家屬都被滅口
所以永遠唔會見到831家屬
你哋班人研究緊咩?
唔好意思,太長我唔追POST啦
但我想講,當時有連登仔開過POST話100個手足行路軌,
最後全部人平安
基本上同蘋果講嘅嘢吻合
我而家想問:

1.) 樓主開咁多POST去追問,成廿頁,冇人POST返原POST出嚟?定係已經DELETE左?
2.) 個POST我係親眼見過,但冇BOOKMARK到,要搵返有啲難度。我追POST時見有人話樓主有啲鬼,是人是鬼我冇時間慢慢起底,但大家要諗下樓主有咩目的。
認真講
滅晒唔係咩難事
只要大陸 港共 黑警配合
你眼中睇到既(親友)都未必係親友
重點係要做到咁對佢地黎講真係唔係咩難事
我記得有人話走甩左,所以之後冇人再跟
幫我推啦
當日睇過討論 最後美孚走
當日事發後 全線停 好可能就係因為有人入路軌
我肯定當日一定有幾個post話有人行路軌

而過咗一排又有幾個人問過類似既問題,但都係不了了之
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞