點解冇人知 831 有過百人係路軌逃亡下落不明?

787 回覆
2180 Like 39 Dislike
八達通入閘記錄?
究竟831條片係咪有人上法庭追緊

點解咁耐都冇料嚟

PROGRESS? 有冇手足知道報下料

[置頂呀仆街] 已搵到彥霖好朋友 fc左好多野(整合加討論)
https://lih.kg/1647302

真·已經搵到出白底黑字搵人forward 圖上連登嘅死者朋友 證實左部分野
佢cap左WhatsApp conversation比我 已fc
如果各位認為呢單案有可疑 可以入黎一齊幫手尋人&討論
係連登見過有人跳軌live/報平安既巴絲唔該幫手搵返原post link/關鍵字,否則說服力真係好薄弱自然會變左謠言/fake news

第一連仔唔會冇啦啦del報平安post,第二如果係真831既輿論一定唔止咁少
死哂。。?
係啊屌 講漏咗呢個生還者!!!!
佢篇野都好奇怪
點會俾人打傷扣查仲有講有笑?
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190905/20762561

你睇我今日開第一個po
一講蘋果有古怪成班打手出黎追擊我屌我話蘋果係鬼
啲難以fc既事又會話黑警有咩做唔出 肯定有做 就spin晒全世界去呢啲事上面 證實左係流料就話唔保證其他唔係真 呢排成個連登都係陰謀論post 冇人傾實事 班撚屌仲要係度推推推 又話好撚嬲
做乜鳩呀
覺得 冇乜可能
1。路軌摸黑既情況下 太子行到美乎咼
2。爆門既話 第二日乘客實知喇
3。100個手足 當中實有人有連登AC
4。之前毛EE 記者會既 教大學生會會長 & 龍小姐 831當事人 如果知100人被失蹤 實會出聲
5。要滅100人既親戚朋友聲/口 仲難,實有人敢發聲
有冇機會fake news?唔係話蘋果做得差,而係可能報料果個係放流料,呢啲時期好多fake news,明明當事人唔係自己都會有人作故仔

目的係滲透大量假消息令到真消息都受人懷疑
你睇我原本個po啦
一懷疑蘋果篇野 就屌我話人係鬼
但太子唔係得一個月台
講漏咗呢個生還者!!!!
佢篇野都好奇怪
點會俾人打傷扣查仲有講有笑?
然後一直冇再出現過報平安?
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190905/20762561

係啊,呢個質疑出咗無兩日,蘋果女記者同佢姐妹就即刻比人襲擊............
好古怪....
所以上面咪有人話當日係連登見過有一兩個當事人報平安講返點樣係路軌走到,但問題就係果個post呢?我搵返好多831當日既風向呀報平安post呀都搵唔到佢地所講既
5 蘋果以為收到料 點知係流?報料者為對家,掩飾有百人遇害?
受左傷,要太子行去美孚4-5公里左右
假設你帶住有傷既人慢慢行,要行完成程都要50-70分鐘
每個站派哨上去望,又加5-10分鐘
中間有五個站即係25-50分鐘
總共最少75-120分鐘先完成成個路段
加上港鐵報告831美孚站係冇損壞
咁個一百幾人係點走?

美孚係連埋西鐵
會唔會係轉上西鐵個邊面對住荔枝角公園個岀口就咁跳走?
但係有安全門喎 正常跳唔到落去啩
蘋果攞到雞穎單料之後都係潛伏一排後先爆出黎

蘋果攞到料之後爆唔爆,幾時爆,係取決於多項因素,但佢有最終決定權
其實會唔會係爆左比美國遲啲一次過爆出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞