[遊行新方式]會師

94 回覆
151 Like 5 Dislike
大家過去遊行一直係定一個集合地點, 然後出發
黑警佈防, 黨鐵關站, 話都冇咁易

會師既方式在於有多個集合點, 由不同方向出發
黑警同黨鐵佈置會較難

假設會師九龍, 分三路推進, 假設黨鐵封站如下

西路荔枝角(新界西), 東路黃大仙(新界東), 南路尖沙咀(油尖旺, 紅磡, 港島)

分三路推進, 黑警將要設立3條防線
黨鐵一路擴大封站範圍, 遊行人仕就將集合地點退一個站
黨鐵封站範圍越大, 黑警各防線相距越遠
九龍區警力就會減低, 住果區既手足就方便行動

東西兩路假如不能推進, 有三個選擇:
1) 同黑警對峙, 減輕其他戰線壓力
2) 反方向遊行
3) 搭黨鐵與另一路滙合, 聲東擊西

會師目的只有一個: 人多show民意
Donald trump同Soloman都唔止一次講過希望見到大遊行
建議週末可以星期六會師, 星期日開花
突發!香城online現已公開發售!
https://lih.kg/1646714

聽落幾有用
其實101好似都係差唔多情況
深水埗同黃大仙(?)最後都係行左出太子油麻地
有用
咁嘅話就係為彌敦道大集會
幫你推
港島都可以東南西會師

九龍有彌敦道/亞皆老街
港島有皇后大道
仲有冇
留係袋,呢果日後有用
港島得一條地鐵線, 玩唔到
可考慮
push
唔錯 推
幾好喎,十八區遊行,再會師成七區
推! 港九會師!劍指中共!
以為中大四院會師
同黑警對峙, 減輕其他戰線壓力????
未比人拉夠?
上次101會師比人督爆係狗引導做唔成今次又想玩同一招?
我講咗目的係大遊行, 同10.1開花操作唔同
開花就各自發揮啦, 唔駛會師
人多反方向遊行一樣有noise
諗吓被狗追住,點行動好過!害死2300兄弟姊妹!
Lm
黑警拉人每次都係近戰, 前線起碼每人揸支棍佢地先唔敢鳩沖
問題係一大堆偽勇武兩手空空, 條防線假架, 其實係起跑線
總之你見隔離少人拎架餐, 自己好醒水退後d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞