iPhone 11 Pro / Pro Max討論區(8)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
今年第一次用iPhone 點解我打完字 唔會好似你地咁 會彈相關嘅emojj畀我揀
冇得揀up唔Update? 我果到一係update 一係Back
圈左成晚
有呀
不過係smartone買
佢開膠淨係開個底再推部機出黎
搞到我覺得怪怪地(諗佢會唔會再用多次張膠
你個backup version係咪新啲? 如果係新啲你點都要update 去一樣先食得返個backup
有無人覺得部機好lag
打機又係 上fb俾個嬲都會
同巴打一樣max+csl 極少load空氣
但係我唔搭黨鐵
寫住處理中/processing都cut得 唔洗扣手續費
各位巴打/絲打,有事想請教

是咁的,本身我用緊android,之前setup嘅時候腦殘唔記得用move to ios過啲sms,而家連backuptans whatsapp都攪掂咗,但就戈山偏偏唔記得咗啲sms

有無方法喺setup後過返啲sms
最後要用quick start 先過到,iCloud 搞左成晚都唔得,唔該哂
但宜家又有另一個問題,差唔到電
同一條線差到iphone 7plus 係部iphone 11pro plus唔得
正常喔, 新機一定會up新version, 證明你買到近期先出廠既機
我無呢個問題 上面好似都有巴打講叉唔到電
收到通知有機拎
陣間去拎機先

Moment Bio Case終於到手
即刻取代左AJ成為我最愛既日用殼
然而有少少頂我塊3D熱彎
3d保護貼唔係個個殼都fit,2.5d就所有殼都啱
我都知3D熱彎陪殼係麻煩少少
不過估唔到Bio Case咁薄都出事
只不過係㩒制時會微微頂到 繼續用著先

下次先換2.5D或者點膠
有冇尿袋推薦
屌米個199好似幾好
你地部prod max 一充用到幾耐,我得個6.5hrs screen on 仲要已經無打機
一定無你咁少
我細機出街用6個鐘差唔多
係 我用8都覺得
同埋闊左
唔係好慣
Pro max 平均每日screen on 6粒鐘
仲有45%-50%電
主要連登 fb 少量YouTube 同少量漫畫
有無人成日覺得個touch screen好似少少接觸不良咁
好唔順
11pro
對比x 個mon真係好黃
有冇人係7plus跳 pro max , 個mon反應係咪慢D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞