做左兩個月自由接單速遞,你問我答

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
唔係
LaLamove 電單車洗唔洗交車牌, 同車輔登記文件個D?
步兵睇到既單會唔會少過車手?
之前做Delivroo 步兵好少單,又少錢過車手
以我所知步兵同電單車睇到既單係一樣
所以你交同唔交應該冇乜分別
不過LaLamove如果有得交最好就交,因為佢唔知做夠幾多張單,就會包你一個個人意外保險,都有幾十萬保額
Pickup無分
我一次過問幾個問題
1. 除左自由同sip時間之外係咪唔建議全職?
2. 有電單車/步兵,踩單車送得唔得?
3. 指到明果d電單車單,但如果我咁岩係附近行路送都得係咪都可以接?總之準時送到就得?
4. 咩類型貨都有?外賣?
5. 送達時間係公司指明定你自己都可以deal?
6. 遲幾多送到會扣錢?
7. 個客開箱發現貨爛左但唔係你整爛又點計?
唔好意思問左咁多
放假想係屋企附近一兩區內踩單車送當做運動
唔係得你一個低左
睇你點睇啦,每個人接受程度唔同
1.全職做同揸的士一樣,冇人保證你每日可以搵幾多,
變相你做嘅時候壓力會變大,可能會做得好辛苦

2.除非張單係同區,如果唔係你踩單車應該送唔到

3.指名電單車嗰啲你都係唔好接啦,個客要求得電單車有佢嘅原因

4.咩類型嘅貨都有,外賣應該冇

5.個個平台都唔同,基本上有限制

6.有平台扣一半,有d扣20-30%

7.有部份平台有送貨保障,基本上你攞件貨嘅時候係冇事嘅話,去到個客面前外面都應該冇事

P.s中間有好多細節比較複雜,有需要再解答得詳盡啲
佢個程式不嬲都好浮動
所以如非必要我都唔會開來睇
唔該巴打
你係邊一區?
有咩好處..
咪又佢開賤價
長沙灣至旺角
冇車牌所以諗住只係踩單車/步兵做短途
最遠都係做九龍區內,因為我感覺遠果d好困身有時坐成個鐘車都唔知做乜好,重果d又辛苦
近屋企可以想唔做就快d返到屋企抖抖
九龍區嘅路我諗你應該踩唔到單車
區內送區內嘅話你都係加入左hero先
佢比較多區內送區內嘅選擇
不過價錢就當然唔理想啦
但係你可以感受下呢個工作模式先
好既
可以試下先
或者價錢好好既就做遠d
加油💪🏻

我會直接收工
早排p記又係開賤價 有堆車手集體休息
開270蚊3件都流單
之後開翻好價
想試下做車手 本身有揸開電單車出入 啱啱搞左gogo同lala 等緊消息 想問樓主係咪呢兩間都夠做 因為p記見多人屌到唔多想做之後頭先想搞埋順phone車 唔知點解變左zeek配送樓主知唔知有咩分別 好唔好做
同埋zeek配送 見佢話登記完寄個保溫袋同衫係個自取櫃比我 如果我唔做要點還比佢
睇你點睇咩叫夠做,搵外快幫補下絕對唔係問題
你要全職搵食嘅話,無人可以保證你夠唔夠做

Zeek 係順phone車新名,佢啲單狗也不屌
你當比$100買咗來做紀念品好過
想問點做步兵,有咩途徑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞