點解民主300+唔係投俾胡官?

7 回覆
4 Like 2 Dislike
點解民主300+係投曾俊華唔係投胡官?胡官贊成取回單程證審批權,支持立即推行全民退保,反對輸入外勞。完全符合民主派要求。反而曾俊華政網明益有錢佬,同意輸入外勞,唔賣地起私樓,如果因為曾俊華贏面大啲,我想問下,乜曾俊華有好多建制票咩?如果有,就唔洗靠民主派提名啦。如果民主300+票俾曬胡官,胡官贏面咪一樣大囉。如果以為曾俊華有建制派反林鄭嘅票,咁咪叫佢哋跟風比胡官咪一樣,民主派有300+咁多,應該係領導人地,唔係因為存有少少希望真係有啲啲反林鄭建制選委。而自欺欺人,投果爛蘋果曾俊華。 嘅然兩個都係機會渺茫,何不選個似天使的胡官,最少係有得搏一個自己理想嘅特首,唔係揀個以為是 lesser evil 的另一個魔鬼 曾俊華。
港豬冇得救
胡官可能真係最後0票收場
如果無爆啲咩不利新聞 到最後都係林鄭贏
嗰300幾票投邊個都一樣 選特首跟本就係內定
一張建制票都冇

投佢=射落海

政綱點好都冇用
點解民主300+係投曾俊華唔係投胡官?胡官贊成取回單程證審批權,支持立即推行全民退保,反對輸入外勞。完全符合民主派要求。

泛民何時支持取回單程證審批權?

泛民何時話要理民間既意願.
揀左胡官仲點永續抗爭?點做永遠的忠誠反對派?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞