反滲透:就嚟grad既同學麻煩你哋諗下讀研究院

301 回覆
405 Like 7 Dislike
反正都冇幾多course credit,都係自己嚟,最多都係同佢地吹兩句交流一下
如果讀理科會外國會好d
文都係架喎
連中國文學/哲學都係外國啲大學勁,研究又係外國多
你又啱
唔通你想喺structural lab到做genetics?
緊係要搵個啱自己研究方向嘅老細

你話讀就讀?
唔使理父母贊唔贊成?
呢班闔家剷,死十次都唔夠,屌佢地滷味仆街臭屄。
有野想捐可以FB搵我地香港自由之書阿

係呀,我知我地講近廢話,但前線的確需要支援
https://lihkg.com/thread/1655137/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書

MPHIL都係比你跳去外國TOP U 讀PHD的跳板
有 其實唔一定要同個prof熟添
收我嗰個見左我一次就收左 最緊要俾到佢睇你有做ressearch能力
千奇唔好 一定要搵左prof 佢話support你俾你填佢做intended supervisor先好報 如果唔係一定無望
除非你4.0
真架?
Mphil都得?
Second up mphil都ok
First hon可以直入Phd
Ching mphil咩科
幾年前讀MPhil 得14K (好似係) 仲要比學費已經覺得幾抵
依家仲要17K 免學費

利申: 德國PhD
每間u second up 都唔同,唔通科大goa2.9 都得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞