各大電器公司信用卡優惠買IPHONE11/11 PRO/11 PRO MAX情況 (3)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike

得未?
睇佢返單係咪寫HK, 同埋港紙簽帳。
唔好中呢個表計,玩Promotions 要睇多d T&C同用Excel對數,Facebook 都有好多教學(我唔睇小屍)

做左個表比大家睇

1.因為Apple Store online / 親身去士多係乜類都唔係,所以最紅乜都無,如online 係真係只有2.4% (online 2%+0.4%),walk in 士多仲要係得0.4% only

2.你所指嘅「所有簽賬類別消費尊享額外3X」係HSBC指個6大種類別簽賬(HSBC有得睇邊6種),APPLE 真係乜都唔中架

3.所有promotions 記得要登記

希望你未簽賬,呢一刻用HSBC真係好似係用red比較抵
我都可能有錯,但玩左VS咁多年,次次RC回贈都有對
個表邊有中計?
人地好清晰寫住
滙豐Visa Signature 卡持卡人可於「最紅自主奬賞」計劃的所有簽賬類別消費尊享額外3X「獎賞錢」,無須登記。

APPLE本身都唔中CAT
樓上就係一直都討論以為有3X / 1.2%,仲要大大個圈起
Gift card 有無expiry date ?
有沒有巴打cmk夾買ip
想買11紅 128gb
利申沒有卡

可唔可以同時食到applypay 5% 同online pay 4% 先?

咁可以買咗等下年新iPhone
Online pay 肯定食到

Apple Pay 5%
睇過T&C,又係本地又係Apple Pay食唔到要佢比合理解釋

仲有迎新都食埋
我有卡,不過-150濟唔濟先
咁又唔洗咁誇啊
到時候可能又有其他更好RC 回贈呢
係咪仲有分期果 600 - 100 可以食埋?
睇到我R晒頭 嗰1.2唔知點嚟
大貓VS呢張嘢 識用好好用 但一個唔留神唔中cat得番基本一倍真係極on9
總之VS就去食衛信550蚊 唔係就唔該用red

Btw 有冇人打左上cs confirm到士多app 係唔係本地apple pay 食到嗰5%
其實只係比錢買RC ($1=RC 1)
要先付「一筆過手續費」,再100%回返RC比你

應該同所有promotion無抵觸
HSBC舊客,如果買11pro 256GB $9899
係唔係申請red 用Apple Store APP買
-$100額外獎賞錢
-$300迎新
-$395.9 (online 4%) (9899*0.04)
-$494.9 (Reward+ Apple Pay) (9899*0.05)
唔係好睇得明Apple Pay個計法

定係要先碌$6000,再用Apple Pay先計5% ?
有冇人知有冇計錯?
你都痴痴地
食水深到咁
佢上CLUBLIKE都-300仲自己儲分啦
唔好做on 9嘢。等如叫大貓封咗道門
我得番200蚊可以回贈賺咋,50蚊食水深條毛,車費都未必夠啦
VS真係識用就好用,但中個6大類一年得頭$100,000好用。要計住(或自己打去CS問)。爆左就費!
所以好多人包括我都會開附屬玩多$100,000。

衛訊如用VS 簽$10000+9X(賞家居) =RC360 + $550 = 910
但留意衛訊係直接回Cash,要多D RC換miles 就留意。

今日問左CS,士多App 簽係本地
問食唔食到5%,佢戴頭盔話最後係以系統計算為準
追完post 而家係咪hsbc red card最抵 我係全新客
另外之前睇過揸打simply cash visa 有1000回贈
DBS visa 都唔差 好似冇人講
你係咪唔識字呀
https://www.hsbc.com.hk/credit-cards/rewards/your-choice/
你係Apple store app買嘢都唔中最紅獎賞果6果cat, 何來1.2% 呀
果幅圖有1.2% 因為佢assume 海外簽帳呀
你係Apple store app買嘢點會當海外簽帳呀
明白你好心,但損人不利己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞