【消防朋友訴苦: 我哋俾黑警搞】

390 回覆
1604 Like 21 Dislike
打去叫消防搬路障
打去投訴 日屌夜屌
屈消防見死不救
工作時不合作
抹黑消防
老實講啦,就算消防點受到黑警搞都好,但係佢哋係無真真正正著過制服,企過出嚟支持香港人,或者係fight for佢哋嘅權利。

我都明佢哋會驚被炒。但係post咁多呢啲消防遇到嘅問題出嚟,我哋市民喺軍政府底下可以點?你哋想我哋點幫你?市民宜家自身都難保啊......

你望下醫護界,記者們都會企出嚟為自己,為香港人發聲。你哋消防唔係話要保護香港市民㗎咩?我想見到嘅係好似外國有張相咁,有消防企喺市民前面去對抗警察啊。只要你哋企出嚟同我哋一齊,我哋都會stand with you㗎。

宜家大家都白色恐怖驚被人炒啫,咪組織多啲多啲人去一齊抗議囉。你小貓三四隻喺背後講啲嘢出嚟係阻唔到軍政府繼續濫權㗎...
如果有一日 好多制服團隊著住制服反黑警
咁就好了
https://www.gofundme.com/f/free-hong-kong-tshirts-on-nba-opening-night?fbclid=IwAR1qRUFOYUqnZXYZt9YxPl2WCIio1Q_oz29gN7IfJHeSnvr1wEHcqE05cls
美國人集資係NBA開幕之夜派"Stand With Hong Kong" T-Shirt俾在場觀眾 搞到到時班大陸人連cap圖都cap唔到

連豬話你地連Retweet咁簡單都唔做 點光復香港呀https://twitter.com/Sun_DMoreyFan
呢個係Fundraising Organizer嘅Twitter 大家一齊去Retweet + say thank you to 咁多位 sirs and madams

打到佢地驚為止
香港人學緊姐,慢慢就做到野
咪有200人聯署出黎發左聲
真係當自己大撚哂
一日無狗死,佢地態度只會愈惡劣做野愈仆街

真係對佢地有阻嚇作用都係休班果陣做佢地,佢地先會驚,如果係大型衝突度死,只會令佢地更嬲做野更仆街

不過都係果句,無人敢做
所以家下的確無咩方法可以制衡佢地
我哋會幫你報仇
慘在消防處高層永遠唔會攬自己伙記
對外盲撐自己友呢方面班狗係好過佢地
老豆搵車中
DKLM死黑警
其他政府部門一齊倒戈啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞