[10月新番]我的英雄學院 第4季

1001 回覆
41 Like 9 Dislike
臭九好撚廢呀, 要靠個小朋友

七大罪
我重睇左好多次
愈睇愈覺得咁樣既演繹方法好有味道
切島嗰集嘅bgm好撚夾好撚正
有浸柒味
其實治崎角度同OFA角度差唔多, 有集探監都講過OFA好憎all might, 就係因為All might破壞哂佢多年心血既王國, 同呢度綠谷破壞治崎多年計劃差唔多
睇返漫畫,動畫流程同漫畫一樣, 無改動, 但衰就衰在無改到, 因為動畫有BGM既因素要考慮
本來eri跳落去同個BGM我覺得唔錯, 係比較壓抑, 點知之後唔係即刻打, 仲隔左一段時間, 我覺得回憶可以集中, 唔好夾集
上面有人同鬼滅19集比, 如果真係要比, 個分別似係在於鬼滅回憶後接住高潮, 壓抑後即時有爽快既感覺, 但我英就如上面巴打所講, 斷斷續續射唔出咁

總結而言, 我感受係今次嘗試係好, 不過有唔少進步空間, 可以大膽D改埋分鏡唔係跟死漫畫
係all for one
唔係one for all

One for all = allmight
個腦係諗all for one唔知點解打左OFA
咁既做法只係鼓勵退步
allmight同通形打,邊個會贏?
一定係allmight
但唔會穿透咩
拉開距離,拳風都屈死佢啦
好似打街霸咁
百萬開技過波 應該冇難度
磨allmight血 但俾allmight 打中一下就冇左半條血bar

有冇人有巴哈1080p 睇最新一集條link
動漫花園搵唔到我英更新
磨唔到啦,速度allmight 贏咁多
同埋百萬用技有時間限制 ,一穿透就呼吸唔到
巴哈唔係要台灣IP?
allmight 狂出拳風,最後百萬窒息暈低左
由切島打完刀片人停左好耐, 今日一口氣追埋13集
老實講有d失望, 原因上面都好多巴打講左

漫畫呢一篇我自己覺得係AFO以外最好
本身諗住睇埋呢一段就當套野完左, 只能講期望太大
屌如果首might+u比百萬嗰集用一定好撚正
https://www.bilibili.com/video/av83699879

呢條有講我想像嘅幾個version都剪咗出嚟
背景音樂有消得幾好

1. you say run
2. all might
3. 將治崎剪成一拳最後嘅boss
4. 巨人

雖然係大陸佬
條友係有料到
明明睇漫畫個陣都冇咁傷感
最後夜眼笑左個幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞