[10月新番]我的英雄學院 第4季

1001 回覆
41 Like 9 Dislike
唔係掛 咁睇埋呢季就棄得
之後d敵人無冶崎咁勁
同埋無咩吸引力
對我黎講 afo vs ofa同冶崎呢篇已經係最高峰
節奏快 熱血 能力較量好睇
之後真係無眼睇
駁唔到
睇埋劇場版可以當睇完
敵聯合根本就係pkm sm個骷髏團/劍盾個鳩叫團咁
本身都已經烏合之眾feel,又要作到治崎個能力係死柄木強化咁
跟住依家夾硬寫勁班散仔,都只不過係班望落勁d既散仔,無理念,無氣勢,連boss feel都無
講到冰火佬同爆炸佬啲能力殺唔死人咁
拎枝槍就呱呱嘈
係咪左膠上腦
我都唔覺拎枝槍有乜問題
個個世界無個性警察都有槍啦,身為英雄拎支槍好過份咩
配戴枝槍又一定要用架咩
橡膠頭覺得好難攪既敵人先用咪得囉
All might打腦無個次最後咪有個老師連開幾槍,有咩好嘈
咁都好嘈
你根本無睇過我d point
殺得死人係咪就要每一次都殺?
殺唔殺得死人同殺唔殺人係兩回事 殺唔殺得死人同制唔制伏到人又係兩回事嚟邏輯關係完全唔同 唔係話宜家拎把手槍就一定有效
唔好講左膠黑化我個point 我講嘅嘢係base on我英世界嚟講
你要話左膠倒不如話堀越左膠

請問呢把咩嚟?
請問佢個個性係咩
又舉個偏頗例子出嚟講下logic係咪咁難
個性:追蹤(ホーミング)
能藉由自動導向,鎖定敵人Villain並探索氣息。

佢同相澤一樣用槍唔會100%命中,咁點解佢可以用而相澤唔可以
遠距離にいる相手の位置を一瞬で把握し、急所を撃ち抜くことができる。
日文原版多左後面嗰行嘅...
同埋由頭到尾都無講過唔可以 係講緊唔係想用就用得
我唔識日文我認柒
咁如果唔係想用就用得,咁呢個槍佬對villain 個時咪只可以成碌木企係到任人砌
有個性輔助可以控制傷害就唔同講法
但唔係個個都係槍佬吖嘛
完啦好嘛

Topic end
警察=英雄
你話槍佬有個性輔助可以控制傷害就唔同講法,所以佢可以用槍而相澤唔得。
咁無理由個個警察都一樣個性,唯一解釋就係佢都有訓練過所以可以用槍。
咁如果相澤都練用槍,點解唔可以?

Btw,一開始all might 同69講無個性可以去做警察,同英雄一樣可以幫到人。所以某程度上警察的確等於英雄(只限我英世界觀)。
未話由頭到尾都無話唔用得
講緊英雄本身已經可以用個性 再加火器好易變過份武力
同埋你最尾係偷換概念 我講緊係英雄呢個職業唔係概念
我都覺得配把手槍好合理,電次巴一開始都話唔使浪費時間近身,又唔係要下下殺人,情況許可咪制服,唔許可咪殺囉。

假設有個有刀/槍嘅敵人係三十米外脅持住人質,eraserhaed抹消咗佢個性,等得佢慢慢近身打,人質都死咗啦,呢個情況係咪用槍射敵人手腳等佢失去活動能力再用布條制服比較好?情況危急下就算係射死個敵人都合法合情合理。同埋根據eraserhead嘅作風佢一定唔會濫殺,作者唔俾槍佢根本係唔想佢太op

其實好幾個巴打都覺得冇問題,你就係度眾人皆醉咁,不停偷換概念spin去第二度,你諗清楚啲先啦。
咁唔係個個警察都無個性喎,但一樣可以用槍,又算唔算過份武力?
再者,爆豪兩隻手上面其實係武器嚟,殺傷力大到可以炸開大廈。我英世界觀嘅過分武力唔會只係局限於一支槍,如果唔係69、轟、爆豪一個二個已經坐緊監。
咁警察唔用得個性 你講經咩
有人嘅個性威力大過槍械唔代表就可以隨便對談槍械
救命 你地啲邏輯真係
我已經講左三次 我再講多一次
我由頭到尾都無話過唔用得槍
係第一位仁兄用槍嘅理由係 快啲搞掂敵人 同埋舉啲偏頗嘅例子出嚟 我先駁佢
我spin?係佢拉開嚟講 黑白不分
你話槍佬有個性輔助可以控制傷害就唔同講法,所以佢可以用槍而相澤唔得。
咁無理由個個警察都一樣個性,唯一解釋就係佢都有訓練過所以可以用槍。
咁如果相澤都練用槍,點解唔可以?

Btw,一開始all might 同69講無個性可以去做警察,同英雄一樣可以幫到人。所以某程度上警察的確等於英雄(只限我英世界觀)。
未話由頭到尾都無話唔用得
講緊英雄本身已經可以用個性 再加火器好易變過份武力
同埋你最尾係偷換概念 我講緊係英雄呢個職業唔係概念
咁唔係個個警察都無個性喎,但一樣可以用槍,又算唔算過份武力?
再者,爆豪兩隻手上面其實係武器嚟,殺傷力大到可以炸開大廈。我英世界觀嘅過分武力唔會只係局限於一支槍,如果唔係69、轟、爆豪一個二個已經坐緊監。
咁警察唔用得個性 你講經咩
有人嘅個性威力大過槍械唔代表就可以隨便對待槍械
救命 你地啲邏輯真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞