[10月新番]我的英雄學院 第4季

1001 回覆
41 Like 9 Dislike
係聰明,但唔想你聰明,寧願你好似其他動畫咁加打戲
好多時漫畫打得短嘅都要靠動畫組自己加戲架啦,更何況bones
佢係覺得個個都有個性搞到個個都以為自己好撚勁個個都以為自己可以做英雄係痴撚線,想將個世界變返做冇個性冇人做英雄
我當初睇到漫畫就已經期待動畫到底點先可以整到佢撐5分鐘,點知宜家咁樣,好難收貨。
今季啲打鬥真係普遍不如漫畫,雖然預咗動畫組要留力比綠谷打boss
同英雄殺手其實似似哋
如果佢冇能力做果隻藥佢應該係第2個英雄殺手
最尾個張
加戲唔係唔得,但係漫畫係完全無畫面無解釋要完全憑空想象個難度係大過普通加打戲好多,而且個5分鐘本來就有bug,根本無可能完整拍出黎

退一步講,就算用ppt最多咪同漫畫同level,唔明點解要屌
其實唔只係最尾嗰part
一開波打緊嗰陣fps都好低
有無人知電影版香港會唔會上,見上次都有
動畫黨 覺得算係咁 已經好正
反而我覺得個面好有特色
因為大家見係bones,一定好期待架啦
結果連ppt之前都算唔上好精彩,係演出加翻分
你望下隔離靈能百分百幾撚癲
你話原作有bug呢個我認同,搞到個強度比例崩曬,無個性打解修師撐撚到5分鐘我真係覺得應該頒個one for all比佢,百萬應該搵翻整裝備嗰條女組翻個無個性戰隊
用ppt 係同漫畫同level
咁就算動畫變黑白 冇聲演出都唔屌得 因為都係同漫畫同level
講緊個劇情演出動畫同漫畫一樣都係無講點撐5分鐘所以先同level,如果真係你咁計就緊係唔係同level,動畫仲有配音配樂演出都唔一樣,唔好為講而講
全季最好睇得呢集
喊撚死
百萬bb
打戲切島都好正
講感情戲我覺得綠谷同allmight個集都好正
離題一問,劇場版香港會唔會上
我唸大家都知第四季人手去咗電影版到,所以我無期待會有咩超班作畫,只要個演出好就夠。如果有人因為係bones所以過度期待其實都可以理解,但係我覺得le場係感情戲重要過打戲,所以製作組咁取捨都理解嘅。起碼電影版整完,可以期待下之後中村豐爆seed
睇完七大罪最新嗰集, 呢隻我英極正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞