新港城五名保安涉嫌阻差辦公被捕

1757 回覆
468 Like 1484 Dislike
Fuck the HKPoPo
冇搜查令係事實 你點告都唔撚入
入唔入到都要俾錢支持佢地
屌你老母痴撚線
新港城邊間物業管理?
一定要救佢地,否則寒蟬效應
[Forward]

各位朋友,你地可唔可以幫幫手
昨晚阻止警察入馬鞍山新港城中心的secu面臨被炒,宜家還有大量藍絲一式一樣的電郵話保安人員阻差辦公…
大家請幫忙電郵比恆地,表揚保安人員英勇專業,保障客人利益。[唔係馬鞍山居民請delete第一句]

電郵:
corpcomm@hld.com, portfolio.leasing@hld.com, Henderson@hld.com,
goodwill@hld.com

內容:
致恆基兆業地產有限公司及冠威管理有限公司︰

本人是馬鞍山居民。得悉在2019年10月7日晚上,有數名新港城中心的保安員落力阻止警察在沒有法庭搜查令的情況下違法進入商場,闖入私人物業。他們盡心盡力,英勇專業地保障街坊及顧客的安全。雖然他們寡不敵眾,未能成功阻止警察暴力非法闖入商場滋擾街坊,但他們英勇盡責的行為值得表揚,特函讚揚該數名保安員。

此致
你個名

幫保安
On9
數唔到 特別呢2個月
真係玩晒 而家係無賴
唔好意思唔識法律
阻差辦公喺咁用嘅咩
另外佢要入內唔洗搜查令唔喺要知條友叫咩名同咩樣先有得用?
我地俾返1年人工啦痴線
靠嚇on99999999
告唔入賠錢啦好心
unlimited admin fee
老實講 阻差辦公其實會唔會係隻狗本身嘅問題?
痴線
警權無限大
有理無理捉番去協助調查
顛倒是非
支持反告黑警
CLS
嘩吊你,夫目前犯都俾你諗到
果然係連登仔
by the way 徐子淇的話我都想睇

最後繼續支持保安
係,籌返幾十萬表揚佢地
擺到明
你要明白好多前線保安係轉職人士
本身受教育唔多

佢地最驚無左份工同埋無端端有官非

首先希望佢地所屬公司會無條件作出支援
同埋
今次賴左野既保安唔係condom,佢地需要我地既聲援

我真係無諗過黑警現在係要搞埋D逆佢地意既人

支持保安
你想我想,啲黑警都想呀
痴能線…而家黑警大能晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞