新港城五名保安涉嫌阻差辦公被捕

1757 回覆
468 Like 1484 Dislike
行內係甘佢地唔洗連入公屋拉人都要扮學生入樓啦diu
【街坊活動】
晚上7:30
地點:新港城
目的:聲援新港城保安克盡己任但被死黑警控告阻差辦公

時間並非絕對,街坊屆時只需留意可以參與時,活動經已完結與否再決定
On9
唔係私人地方有權唔俾入既咩?
有無搞錯呀?!
..
[ 突發 ] 全世界去馬鞍山警署聲援 盡責保安
https://lih.kg/1641189
戇撚鳩
因為檢控權響黑警道
屌黑警老母
Cls
CLS, 黑警警權無限大
今晚去新港城
恆基呢 你員工而家因公職被人拉喎
好荒謬...惡人先告狀
有冇法律L出黎
到時就唔只新港城啦
新都城同荃灣千色都要shop埋一份
係咪咁撚樣都得呀?
支持保安
告唔入,而家玩到咁大,佢地都唔會續到保癰牌
防暴警前晚(7日)進入馬鞍山新港城中心,保安員頂着大門阻止防暴警進入不果,一名男子在商場被制服。沙田區議員麥潤培接受《明報》訪問證實,今早(9日)接獲消息指出,5名男女涉「阻差辦公」被捕,但暫未能確認被捕5人是否全為新港城中心的保安。

麥潤培向本報表示,昨晚(8日)仍見到前晚有份在商場門口阻擋警員的保安當值,但今早接獲涉事者被捕的消息。他認為,今次是警方比濫捕更嚴重的公報私仇,批評警方「將自己擅闖私人屋苑的惡行染白」,擔心警方藉此恐嚇保安業界,令他們不敢再阻止警察做任何事。

警察公共關係科署理總警司江永祥昨在記者會稱,警方當晚是接報商場內店舖及連接商場的港鐵馬鞍山站受破壞,需「穿過商場」才可到場,但被保安拒絕。有馬鞍山街坊昨日接受本報訪問時形容,防暴警衝入新港城中心的行為「如狼似虎」,「無諗過香港警察係咁樣」;又稱讚商場保安「好勇」,感謝他們盡本分阻止警方無理進入私人地方。
黑警死全家!!!!!
冇都可以話有
你唔係仲覺得黑警有誠信呀
幾單野有晒高清大圖都可以當住全香港人面指鹿為馬
要偽造個報案記錄都唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞