[長實派$]愛海頌呎價1.4萬起 長實趙國雄形容開價「上水都買唔到」

194 回覆
10 Like 57 Dislike
長實及市建局合作發展的長沙灣愛海頌首推180伙,長實執行董事趙國雄形容開價「上水都買唔到」,項目提供即供最高總折扣為22%,2房戶折實售價由721.7萬起,呎價$14,789起,3房戶折實售價由1,034.4萬起,呎價$14,054起。

長實助理首席經理(營業)何家欣指首批單位佔135伙屬2房單位,45伙為3房單位,實用面積488至785平方呎。愛海鋇將提供6種付款方法,包括即供、360天成交及建築期外,買家或與親屬大手認購多於1伙,可額外再獲1%折扣。

https://ps.hket.com/article/2468268?r=cpstni

上車機會GOGOGO
愛。海。頌
佢d 樓盤名改極都咁難聽又肉麻
個到南亞天堂
出入自己睇撚住啦
新聞都冇岀地址?唔見得人?
地產商 長實
地段 深水埗
同一個屋苑分佈左係十字路口既3個角位
唔通去會所要落街過馬路?

不過開價低, 又全梗廚
實大把人入手
屌google完深水埗嚟,邊一忽掂到csw
一GOOGLE 哇 係正南亞村個位 邊敢住
新樓黎講呎價真係好平
但樓下周圍環境差咗d
好平。。。
話晒市區就當均價萬五~六都係平, 但周邊環境實在太差, 基本上一行出屋苑所有社會問題既元素都近在眼前, 而景觀上要開揚就要嘈, 要內園對面一重建就望樓, 或者中線投資OK但自住真係有保留特別係有小朋友既家庭, 唔識講.
依家平均價賣18xxx
仲要咁既環境
會唔會因為對香港樓市唔樂觀所以賣得咁平
巴打有無光豬價單CAP出黎可以俾大家望下?
會所真係揾笨野黎 又唔可以cut硬食管理費
4000蚊一尺就合理
其實普通既分層樓"長實價"一向係咁, 好似丰滙, 世宙, 環宇同康城三期係有比較下都算係賣得平, 印象中近期係得花之戀賣得略貴.
未有
我頭先望一望張價單
即供中層都要9.2M
低層要8.5M
ck搵1間特平做廣告
明明係深水埗
長實樓,不了
無錯
其實9成單位都要8球半起跳
好多都係黑廁開放式廚房 尤其係3、5座海景2房單位
而家仲買 傻的嗎 就來港爆示威咁勁玩完啦
又要爆升gogogo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞