[電動滑板車]討論POST

1001 回覆
58 Like 6 Dislike
懶撚表示我比錢買車仲要我用力
上斜得唔得 沙田坳果種
睇你買咩車,同個斜有幾斜,仲有你自身體重
睇你買咩車,同個斜有幾斜,仲有你自身體重
如果有差不多1:3 咁斜
Around 140lb, 二千幾既小米夠唔夠力
玩多 見到嗰隻ubgo 45km/h 話行到35km
條斜路路程如果比較長就唔太建議小米,買架3000-3500左右既雙驅滑板車,比多少少錢包你滿意
買大車玩就建議電大少少,50km起跳,日後唔夠電就麻煩了
Around 5-600米一條直線長路,主要係因為架車泊得有啲遠又唔想行斜路
我仲以為成幾km果d路
條路點架,小米無避震。
同款既就ninebot es2,賣緊3000左右
駁腳車就簡返輕身好d既
我個人擔心d輕身車爬山爬得太慢影響你使用感觀
輕身車爬山你可以參考下呢條video
youtube search電動滑板車 ninebot es2 vs ejack plus rs
你個case 48v 600w+就應該fit哂
你可以留意下sealup牌既車,2000幾左右,簡48v 500w up既車

價錢幾fit, 20kg左右
巴打咁有心
我都加句貢獻下
如果想行高速 或者遠路程用
最好要個轆直徑較大嘅車
因為轆大 喺跨過凹凸不平嘅地面時比較容易
唔會拋到你要往生
而且高速下比較穩定 冇咁易甩甩下
最重要係 同 地 面 Contact 大!
有玩開單車就明
道理係20吋同26吋嘅差距
30幾都會唔夠
你玩喎。。都係full speed啦
,30*0.6=實際行到18km算係比面你
呢啲肯定要雙驅
ok 有時間睇下先 但係我想買滑板個種 即係casey個d 不過佢個個brand好貴 可能要淘個平既
有冇link
Same
喔喔果隻,我唔識玩,一玩就仆街
【这个#聚划算团购#宝贝不错:希洛普 电动滑板车成人可折叠式两轮代步便携迷你小型电瓶电动车(分享自@手机淘宝android客户端)】https://c.tb.cn/h.eoCrZzT?sm=4fda68 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述$h109YLqKzpb$后到👉◇綯℡寳👈
【这个#聚划算团购#宝贝不错:希洛普 电动滑板车成人可折叠式两轮代步便携迷你小型电瓶电动车(分享自@手机淘宝android客户端)】https://c.tb.cn/h.eoCrZzT?sm=4fda68 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述$h109YLqKzpb$后到👉◇綯℡寳👈
真係打6折咩
佢計30km既distance要用最低速先做到,商家不嬲都係仆街
多謝晒巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞