內部消息,已經多渠道FC 。 想知道嘅click 入離睇。

386 回覆
2138 Like 27 Dislike
我已經展望緊急法3停啦,仲宵禁
btw仲返工?
乜鳩都無話FC
求宵禁 狗隊日日 姦 淫 擄 掠
好L不安
宵禁咪返屋企訓教
政府幫手攬炒求之不得
而家同宵禁有咩分別
可以早啲放工
你咪繼續笑
黑警做野要你教?

10年後見
文宣要人、不分化、不被捕、兄弟爬山
連登五毛滲透嚴重,大家要帶腦睇post
最新技倆:煽動最激進/冇底線暴力行為
另一邊就叫唔好做嘢,乜乜77
然後推大量呢類post上熱門吸引眼球
另外,五毛已經識得整文宣,文宣互毆
總之頭腦要清醒,好易中伏(中過伏

依家進入白熱化階段:
對家策略:盡捉前線、人民互鬥、暴力畫面反擊國際戰線、推遲區議會/改區議會規則、民意逆轉......

唔想再見到前線比人拉啦,減少不被捕,同時諗下缺少前線應該點樣抗爭?
BW唔太建議日日裝修,人地大把錢,象徵性裝修下就夠,比d空間文宣做野啦,好L辛苦!不過做都唔割!

Signature簽名檔:守護香港,深層改革
抗爭轉型及進化建議:持久戰拖垮邪惡
重要目標:11月24號區議會選舉、香港民主及人權法案、和平勇武後勤文宣議員:各司其職
強調:愛港市民、良知、美國制裁、親北京賣港賊、大話精、傀儡、暴政殘害人民、公平公正選舉、為港人服務
防範:掌心雷、利誘淺黃淺藍市民、抹黑
流水式示威:警察舉旗咪去另一個地方示威,香港咁多地方可以去,佢想捉你,你咪話走緊囉,太多人行得慢好正常,合情合理合法!
適當武力/自衛反擊:合情又合理!
游擊戰?:對抗黑社會/恐怖分子
創意活動:抗爭融入生活唱歌比賽?跑步大叫?商場罷買?摺紙?#Shout4HK#諗到再加

公平、自由、民主、公義、人權得來不易
漫長的道路上需要你支持我,我扶持你
有時惘然若失,但我們也要自信往前邁步
有咩嘢唔想失去,就努力捍衛守護
現在就用自己雙手實踐夢想,迎接未來

短期目標:改善抗爭能力,提升身份認同
建議:文宣!各有各做,best effort
中期目標:區議會(94%民主產生)
建議:關注身邊人,團結一致,各有各做
長期目標:強化黃色陣營、民主/黃色經濟圈
建議:抗爭生活化,減少比錢極權陣營
終極目標:民選議會、民選政府
建議:國際戰線、傳播思想、滲透內部

公務員:小隱於野,中隱於市,大隱於朝
和勇合一:1.合法之下,最大勇武
2. 做任何事,永不被捕

@謠言係疫症•不傳播•去求診•澄清藥
@FakeNews係Cancer•不擴散•求事實•割
@接觸資訊時,腦袋要清醒

只要爭取民主團火未熄,還是有機會達成
衛城革命,生活抗爭
@Template@
升級技能/能力值:1. 讀書、識法律2.運動、鬥長命3.和勇合一精神4.批判性思考5.精通專業技能

或者做唔足,但我會堅持;Best effort,你呢?民主尚未成功,同志仍需努力
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
理非可以做的事https://t.me/TakeActionWithYou
良心與無良商戶https://www.wordsofmouth.net/
@Template@
Version 2019.10.08

要記住極權如何打壓香港示威:
1.抹黑:利用少部分的暴力衝突而將全部示威者形容為「邪惡」、示威=港獨、新華社、環球時報、人民日報
2.誤導:警總救護車、雷射槍、9吋尖刀等等
3.滲透:5毛、陳雲、黃x民、譚香文
4.假民意/曲解民意:主流民意是......
5.5毛輿論-分化、負面、fake news、煽動手足做負效益/低效益工作
6.強迫企業自我審查
7.出動黑社會、愛國暴徒
8.扮示威者:(負面的)破壞eg.遊行
9.嫁禍示威者/黑警:打議員打記者打女仔
10.扮好人/扮對話:「江山易改本性難移」
11.警察濫權、濫捕、暴力執法、恐嚇
12.利用親中人士發表「假」權威言論
13.用盡手段打壓反對聲音
14.矮化示威者為甲由、yellow object
15.緊急法:獨裁特首
諗到再加

Sir, my concern is not whether God is on our side; my greatest concern is to be on God's side, for God is always right.
好笑得黎又幾現實,現實得黎又幾荒謬
乜撚嘢標題? 完全無講同內容有關嘅字
過左幾個月,FC已經去到講左就係FC
依家都預習緊了
最好6半即宵禁
諗住夏天砌既好多模型, 無掂過
其實呢啲自稱fc post真假難辨,無乜意思
宵啦,變相定立最高工時,1x年都爭取唔到。宜家幾個月搞掂

最好斷埋網,等班廢老夜晚無得上Facebook 鳩up。
好野唔洗返夜班lu
1. 系你老母
2. 地鐵8點收其實都半宵禁 快d出老解
夜晚抗爭變日頭抗爭
最後都係無時間砌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞