[human beings]點解Community可以咁好睇?!

73 回覆
7 Like 1 Dislike
前日心血來潮開始由s1翻睇,一無野做就睇幾集
而家已經睇到pottery 同停車場學渣船果集,真係好睇到停唔到
套劇人設真係好正,好似見到自己同其他人咁
Jeff: [about Britta] Well, you know, she's no barrel of monkeys. She wants everyone to be honest, but she lies to herself. She's seen the world, but doesn't get it. She has more fights about stuff that doesn't matter than a YouTube comment section. She's passionate, which I find stupid, but entertaining.
愈睇愈鍾意britta#fs
Cool cool cool cool
Annie's boobs
d 劇情真係估佢唔到
無得解
Annie's boobs

收埋annie支筆
又有人提community
最鐘意chang同dean

仲等緊淨低既one movie
Annie世界級,好難相信已經3張野
6 seasons and a movie
翻睇完s1,治癒了
alison brie 結婚

個負皮係咪比sony架
greendale is where I beling
好warm
https://youtu.be/bTyG5kiBYWs
Community少左一個都已經冇左套野既靈魂

Community頭4季真係好撚神,到宜家仲不斷翻睇緊,玩好多唔同元素同主題,每一集都覺得好新鮮,角色之間多互動得黎又夠探入,佢地唔同嘅性格同價值觀帶出到好多對社會事物唔同嘅perspectives,d笑點賤得黎想表達嘅野又有意義。

可惜尾果兩季真係完全唔係之前個皮,死忠都係咁話,如果係咁樣拍個電影版真係蹝氣。

難得Annie呢類insecure bitch演得咁可愛 Britta由season1女神般嘅存在到後來反權威、鍾意釐清事非黑白嘅掃興煩膠都好有趣,好enjoy佢成日比Jeff撚
對每一個角色都又愛又恨,好鍾意Pierce同Dean
講住咁多先,Dan Harmon
Community頭4季真係好撚神,到宜家仲不斷翻睇緊,玩好多唔同元素同主題,每一集都覺得好新鮮,角色之間多互動得黎又夠探入,佢地唔同嘅性格同價值觀帶出到好多對社會事物唔同嘅perspectives,d笑點賤得黎想表達嘅野又有意義。

可惜尾果兩季真係完全唔係之前個皮,死忠都係咁話,如果係咁樣拍個電影版真係蹝氣。

難得Annie呢類insecure bitch演得咁可愛 Britta由season1女神般嘅存在到後來反權威、鍾意釐清事非黑白嘅掃興煩膠都好有趣,好enjoy佢成日比Jeff撚

覺得pierce好煩
成日搞屎棍

覺得pierce好煩
成日搞屎棍

有佢搞屎棍先多笑料

第五季都好睇,第六季真係差左好多

第五季都好睇,第六季真係差左好多

"S6E6 Basic Email Security"
Abed: If you follow a theme of revealed secrets, the email hack is the third instalment of a trilogy that began with Annie losing a pen, in what I’ve come to call the Golden Age.
Frankie: I’m guessing the second chapter would be when your best friend vanished on a mysterious boat trip after the older one masturbated himself to death?
劇組都自嘲
https://youtu.be/j25tkxg5Vws
唔知點解好鐘意呢段 troy and abed in the morning~
睇到第六季開頭果幾集就冇睇
頭果四季真係好正
頭果四季真係好正

唔鍾意s4有幾集太刻意玩movie references,
同埋handle唔到前3季鋪既大橋,jeff's dad果集已經係一個missed oppurtunity,
果季水準印象中都好飄忽下,要翻睇多次先得

s6就好似arrested development s4咁,自由度大左,玩多左啲random joke,
節奏反而鬆弛左,場場戲好似拉長左做咁,係冇s1-s5咁順,
但都好睇喎,gay dean果集開始節奏都快返,值得追落去,果尾好感動
同埋幾鍾意frankie呢個新角色,出到電影版都想佢有份做
提community點少得rick and morty
btw six seasons and a movie
頭果四季真係好正

唔鍾意s4有幾集太刻意玩movie references,
同埋handle唔到前3季鋪既大橋,jeff's dad果集已經係一個missed oppurtunity,
果季水準印象中都好飄忽下,要翻睇多次先得

s6就好似arrested development s4咁,自由度大左,玩多左啲random joke,
節奏反而鬆弛左,場場戲好似拉長左做咁,係冇s1-s5咁順,
但都好睇喎,gay dean果集開始節奏都快返,值得追落去,果尾好感動
同埋幾鍾意frankie呢個新角色,出到電影版都想佢有份做

第4季好似轉左製作人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞