星期二銀行提款需知

457 回覆
831 Like 12 Dislike
Counter仔開po 講些少注意事項俾大家知先 方便大家做野

1. 帶身份證 好簡單確認身份對戶口number

2. 拎定電話出黎 依家上面好on9 拎幾萬都可能對電話 sd sms驗證 都係程序野

3. 分行拎錢過一定限額 例如 廿個三十個左右會問多少少野 可能等耐少少 同埋會問資金用途 銀行compliance野 防止金融犯罪 都係做個記錄 咪隨便答 裝修費 醫藥費 乜柒都好 話拎去其他銀行就唔好喇 一陣實說你開本票

4. 過三十超四十個通常要經理加簽 一定會再耐些少 都請大家俾多少少耐性 催唔緊要 唔好西面 唔好屌人 因為星期二一定好爆 counter 8-9成後生 黃既都真係好多

5. 過完長假會好多老人家 如果可以又唔急 就讓下佢地先喇 老人家真係唔係企得好耐

6. 拎外幣通常有限額 可以上你銀行網站check 而且分行唔一定有現貨 不過可能有得訂 可以問下

7. 大家俾俾面 人手一定唔夠 俾多少少耐性 都尊重下counter手足 佢地個日一定爆辛苦

暫時諗到咁多 有咩可以問 我盡力答 有其他同行都歡迎幫手答

最後 光復香港 時代革命 五大訴求 缺一不可!
好波

星期二上黎講下工作情況...忙成點
希望無人sick leave

《三份英國外交及國會報告》:當代及後世香港抗爭者之啟示
https://lih.kg/163
3. 分行拎錢過一定限額 例如 廿個三十個左右會問多少少野 可能等耐少少 同埋會問資金用途 銀行compliance野 防止金融犯罪 都係做個記錄 咪隨便答 裝修費 醫藥費 乜柒都好 話拎去其他銀行就唔好喇 一陣實說你開本票

最緊要呢點,有時會問交易紀錄or其他資料,人地唔係想留難你,為安全所以問多啲, 唔好屌人
緊係慢慢嚟 一啲都唔急
打算星期二去開離岸戶口

到無好介紹?
真啊 同行手足
做得慢條龍長大家唔好屌
[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS
https://lih.kg/1546302
推啊
慢慢數啦 數清楚啲好既
星期五有幾個後生帶黑口罩黎想兌美金 我話無哂
佢哋即刻變臉 好彩佢地忍得住無屌我
我都想俾你㗎 不過真係無就無 希望大家明白
提款保財產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞