Asics 討論區

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
我見D巴打都講緊gel lyte 5

同上邊果2對其實差D乜 ?
有冇人知gel lyte v sanze knit 好唔好著?
腳踭痛我會假設你對腳可能有d問題, 例如扁平足, 足底筋膜炎之類

gel lyte v 係我最鍾意既asics行街款, 不過缺點係中底比較軟身,
著得耐咗就會見到有好多摺痕, 承托力(support)比較低

GT2000, Kayano 24 (加埋GT1000, metarun) 呢類屬於穩定型跑鞋, 岩有扁平足既人著,
中底物料相對硬身少少, 足弓位下面有舊膠 (Trusstic) 頂住同埋中底內側加硬 (DuoMax),
support會好好多
如果返工成日行同企,買gt2000或者kayano24都冇問題?

我見2000同24好似係差少少,差前足底果舊膠?

同埋去asics專門店買好唔好?
多數都冇問題,
你可以試埋Nimbus 20, support少d, 緩震多d, 睇下同gt2000 / kayano24有咩唔同

$分別代表kayano 24 d料靚d, 後跟用多左少少gel,
前掌外側果d gel實際作用不大, 裝飾居多

專門店好似冇咗正價8折, 有d舊色都有減價, 運動家馬拉松giga都有, 總之邊度平就去邊度買
唔該哂.聽日去睇下先
主要我想去到有人比到d意見我揀邊種鞋

我見香港有專門店所以問下果到好唔好
禮頓道果間?
asics都係將腳型分做3大類, 呢d基本野sales實答到你
https://www.asics.com/hk/zh-hk/pronation-guide
波鞋街開左間新
Glv有咩色係好睇 cpu嗰啲好唔掂
Ronnie Fieg x Asics Gel Lyte V “Rose Gold” US 10.5 $1800 for sale
今日買左Nimbus 19

返到屋企著多2下先覺得買大左,仲要因為特價冇得換

但就咁著落去好似同之前果對鞋冇乜分別

係唔係要著多幾日先會知會有冇問題?

腳長:26cm

上一對鞋:27cm

Nimbus 19:28cm

呢對好靚
有冇分別要著耐d先知

Nimbus 19多數都係著大半碼, 就咁睇係買大左一個碼,
可能會著得唔舒服, 加鞋墊/著厚襪試下會唔會好d
其實係長左d,闊係岩岩好

如果腳長26cm,asice係買9號家9號半?
想買對跑步用,其實Dynamis好唔好着?見啲外國評價幾好咁
試下咪知囉,
想上網買番對ASICS TIGER GEL-LYTE V ,以前未著過ASICS,係咪TRUE TO SIZE就得
大半碼
THX BRO
其實 gel lyte v 由其 crossover 款有無假野
淘寶有, 多數都係低彷
有 細鋪見過有volcano
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞