DJI Mavic Pro 點解呢部野咁勁

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
影相撚買之前唔記得睇 個sensor好細
啲相全部唔zoom得

個鏡頭好似仲衰過高階少少嘅電話
都係呢個原因令我等下一代

等下先啦

不過又要sensor大啲嘅話部機一係好大部 一係組裝會好煩

幾年前都估唔到drone 發展得咁快

真係咁差?我呢幾日仲想買 上網睇啲人影野都好靚咁 又話有得拍raw 我唔聞相有冇問題?
利申 都係想影相多 自己有玩開相機不過 drone多好多角度
唔聞相絕對夠做 不過唔好諗住可以同一般apsc/FF 機比
同埋呢部野一定要影raw 直出jpeg d色好撚差

講到咁差 仲買唔買好...
香港影航拍其實好正
外國唔會有香港高樓林立 同逼夾個種感覺

drone 主力拍片

影raw 當係送

我覺得mavic 影raw還好 唔聞相都收貨
唯一不足係夜晚太黑對焦會好難中
琴日衝動完 今日就買左
琴日衝動完 今日就買左

有咩感覺

等 mavic 2
琴日衝動完 今日就買左

有咩感覺

好興奮
買karma 好似好啲
陸用空用都得
P4P
p4p個畫質真係幾好 不過大部好多唔可以拎住四圍去
有追開無人機搜救facebook
呢部幾乎日日出事

人問題定機問題?

兩樣都有 但應該主要多左人玩Mavic 同新手出事
我記得我第一日買on99唔睇manual 去樓下公園放
有干擾唔識睇 一起飛就失控drifting 撞爆對翼

新手,真係無諗過平擾問題。以為去樓下邊度放都ok

緊係有干擾,除非用非Wifi方法

想知干擾點睇?

利申: 無DRONE 亦冇玩過, 純粹學野
有追開無人機搜救facebook
呢部幾乎日日出事

人問題定機問題?

兩樣都有 但應該主要多左人玩Mavic 同新手出事
我記得我第一日買on99唔睇manual 去樓下公園放
有干擾唔識睇 一起飛就失控drifting 撞爆對翼

新手,真係無諗過平擾問題。以為去樓下邊度放都ok

緊係有干擾,除非用非Wifi方法

想知干擾點睇?

利申: 無DRONE 亦冇玩過, 純粹學野

DJI 會出 MAG INTERFERE

早兩晚大風飛都已經飄飄地
ATTI Mode 應該抄左十世
p4p個畫質真係幾好 不過大部好多唔可以拎住四圍去

等mavic 2

除非你到時食炒價啦,mavic pro都要等大半年先有大貨
其實干擾有幾勁? 邊度既地方就多干擾?

多大廈既地方(鋼筋/金屬會shield signal)
山丘會阻signal

澳門撚P4P

多大廈既地方(鋼筋/金屬會shield signal)
山丘會阻signal

thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞