DJI Mavic Pro 點解呢部野咁勁

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
突然好似好多人狗衝勸大家買之前睇一睇香港航拍守則先

無咩人就飛嫁喇
同個fd行山成日要等佢放機好曬時間
你地影夜景係咪都係auto??

發覺自己影無你地咁好

市區飛真係要好小心,香港太多高樓大廈干擾,試過飛過幾百米無信號嚇死

無咩人就飛嫁喇

你咁講就錯啦,航拍緊係要安全,尤其夜晚好多電線,柱你睇唔到

無咩人就飛嫁喇

個個只係諗住跌左部機只係損失幾千銀

無諗過跌落黎會掟得死人

原來係車公廟對外成日玩drones個個就係你

原來係車公廟對外成日玩drones個個就係你

有諗過買呢部去旅行影但真係out budget

而家諗緊平平地買bebop 2 FPV 定 explorer mini 拎去飛算數

試過bebop 2堅穩不過折唔到腳 explorer mini又好似重左d同飛唔遠......
心動想買

除左官網同天貓

香港邊到有呢部野買

心動想買

除左官網同天貓

香港邊到有呢部野買

price.com啲鋪頭唔得?

無咩人就飛嫁喇

無諗過跌落黎會掟得死人

仲未計巿區訊號干擾有幾強
你見樓上有人問有冇試過響屋企放出去就知
去淘寶買砌機, 基本上都係果D料, 都一樣可以SET 自動跟蹤果D功能, SIZE大細都有, 航拍果D最細見過砌機都35cm都可以飛25分鐘左右.

不過呢D係無底洞, 入門級可以3,4千就搞到, 想追到高級D一個遙控都成萬

無咩人就飛嫁喇

無諗過跌落黎會掟得死人

仲有風都好大影響架
有次放P3Adv都比風吹走咁制...要逆風咁飛
Mavic咁細部吹咗唔知去邊都中似

無咩人就飛嫁喇

無諗過跌落黎會掟得死人

仲有風都好大影響架

干擾都話睇唔到
大風仲放係個人on9
個人無常識其識玩乜都死

無咩人就飛嫁喇

無諗過跌落黎會掟得死人

仲有風都好大影響架

干擾都話睇唔到
大風仲放係個人on9
個人無常識其識玩乜都死

部機斷signal識自動回航, 又有防撞sensor, 邊會出事
咁個機主就免咗責了 (好似係)
心動想買

除左官網同天貓

香港邊到有呢部野買

http://price.com啲鋪頭唔得?

點解唔去銅鑼灣間旗艦店買
心動想買

除左官網同天貓

香港邊到有呢部野買

http://price.com啲鋪頭唔得?

點解唔去銅鑼灣間旗艦店買

好似平d
有追開無人機搜救facebook
呢部幾乎日日出事
呢部幾乎日日出事

人問題定機問題?
琴日上沙田個堤壩玩,勁多人玩搖控直升機吹到架機反轉,但部mavic pro 好穩定
呢部幾乎日日出事

人問題定機問題?

呢部幾乎日日出事

人問題定機問題?

兩樣都有 但應該主要多左人玩Mavic 同新手出事
我記得我第一日買on99唔睇manual 去樓下公園放
有干擾唔識睇 一起飛就失控drifting 撞爆對翼
呢部幾乎日日出事

人問題定機問題?

正,
可以減少左我買既意欲!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞