[10月新番] 喜歡本大爺的竟然就妳一個?

333 回覆
23 Like 2 Dislike
岩岩睇左少少後面,發覺d 人物關係情節作者寫得無乜連貫性,d 情節好似唔係好合理,但小說都出到成十一卷 btw 有無巴打睇哂咁多集小說,我都想知女主係咪由始至終都係無條件愛男主,小說有無d 男女主胃痛劇情如有幾重加密
睇到3定4,
睇過youtbue劇透話呢套如果唔魔改一定爛尾
仲要聖母設定搞到好黑人憎
第一集睇落幾有趣,觀望下先
睇左漫畫 唔知講咩好

小說而家做到兩個男角互相告白,眾女角入FZ
套野除左女主大波之外唔覺有咩好睇
睇得太多後宮番,忽然嚟番套男主角不斷被身邊女角發好人卡同被利用嘅動畫都唔錯吖!
全卷:都係玩陰謀之後解謎
一卷:反套路
二卷:聖人mode+洗白所以俾人屌
三卷開始:開新角新支線比較悶
之後就係後宮mode+群像劇feel
最新幾卷開始飛後宮收伏筆
本野比較惹人反感係除左女主角其他角色全部都有另人討厭嘅人性弱點
只要你唔係特別執著於典型後宮龍傲天的讀者
其實幾有意思 不過佢係寫男角線好過女角 二三卷洗白的確好突兀
但係睇落去你會發覺佢真係由仆街洗到個配角有多面性
一開始真係好睇 但係之後真係
最令人反感係作者將「校園欺凌」嘅嚴重性弱化,呢本野應該唔比出版,簡直係間接鼓吹欺凌
12集會做到邊卷?
咁你又誇張左啲
本質上都係輕鬆喜劇 唔使代入到咁現實主義
五卷最適合做尾 但係好難一季做五卷 所以都幾尷尬
如果動畫組係醒嘅 應該將令人反感果part改改
(但係其實日本果邊讀者其實冇咩屌 佢地接受能力高好多)
第一集笑到喊 有待觀望
唔誇,書入面將欺凌當作一種懲罰、私了罪人嘅方式,實際上呢種行為完全係錯,不論邊個、有冇犯錯都唔應該受到呢種對待,再加埋作者第二集將男主寫成聖母、大愛,同暗示男主「罪有應得、欺凌佢係應該」一樣,睇書果班o靚仔會點諗?最重要係書入面帶頭欺凌果班人乜野後果都無呀,無反省乜柒都無,咁都得?
日本校園欺凌已經係文化一部分,你捱唔住自殺死係你死你賤
之前睇《盾勇》已經覺得痴撚線,但係至少盾勇有反擊,呢本野仲痴撚線過盾勇
第一卷撚男主,第二卷撚讀者
岩岩追完第5卷小記
上網得6卷咁少既?
日本明明出到12
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞