(十月輕改十月二號播) 這個勇者明明超強卻過分慎重 集中討論區

1001 回覆
48 Like 8 Dislike
我都比佢fake左
以為唔係咁老土啊
點知下一秒即刻
ss世界章節仲長過s世界
佢冇半年番 仲做季番一定趕到崩晒
宜家都已經趕到少左好多內心對白同埋動畫個表現弱左 令到個感人程度大減
個下令我諗佢係咪變左神界男神
因為女主上世死左之後都變左做女神
s級經已威脅到神界又可以殺神, 連地獄門都冇辦法輕易搞掂, 仲黎個ss級即係點..? 即係係非洲捉個非洲兒童返黎香港叫佢解決香港警暴問題1樣, 有咩意思? 個世界不可救藥+勇者必死既條件下不如唔好召勇者當救多個人啦, or用神界個萬能轉移門轉晒成個ss級世界既非魔王勢力去第個世界, 咁樣個世界玩完都可以wfc
呢D先係正路打法
理得敵人收埋幾多能力
快速打死, 等魔王連想對策的時間都冇 (雖然呢套係動畫, 有D不合常理的戲劇性情節會更吸引到人).
其實好多位都Cut左
例如勇者拯救瑪修嘅心理描寫嗰段我都好鐘意
但係又係冇左
就係難先有意思
啲魔物下下以為自己好勁
然後睇住勇者點撚女神同魔物先好睇
應該直接翻桌reset SS世界算Q數: 對無可救藥的SS世界的人來講, 毫無痛苦地死去其實係一種解脫.
7奇勇者諸葛聖諾: "輕敵"是本人最強武器
勇者個靈魂唔係破壞左咩,點解仲可以召喚多次
重睇啦
其實s難度已經有死神去到神界
照計你ss同sss D怪物已經可以滅左神界
動畫黨表示 魔王戰雖然有啲趕,但呢家咁都無咩所謂叫做睇得幾舒服
堆神貪好玩咋
唔撚死你算係咁
就咁睇動漫都唔是好明
不過真係好心動 聽日開始睇小說
即係遲d會吹埋深神界同冥界?咁似7影帝既
明了
11 12集真係做得好掂
明明前面係咁派膠 希望快啲有第二季
Whitefox文戲一流
點會又關netflix事
想問下小說對魔王背景有冇多啲描寫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞