由課室裡有人死咗開始……(4)(解謎篇)

715 回覆
481 Like 9 Dislike
所以其實天光一班人全部都係複製人?
係唔知點樣既情況下傳左去世界末日後既地球?
邊個係林啟超?
天光去左個嗰星球?
個度咪有一班人唔可以上高塔
好正
所以其實天光一班人全部都係複製人?
係唔知點樣既情況下傳左去世界末日後既地球?

用咗成個下晝追哂
屌拿媽原來未完
輕輕一推
今日要暫停一晚了,因為要整理的內容太多,今日狀態麻麻,我需要多點時間

Live嗰個改篇真係好正笑死我
今日要暫停一晚了,因為要整理的內容太多,今日狀態麻麻,我需要多點時間

加油

邊個係林啟超?

有冇人記得
邊個係林啟超?

有冇人記得

同學之一?

等你
竟然live左
有樣野留意咗好耐,想對作者反映下。

作者可唔可以唔好專登quote佢地講解劇情?直接喺文中交待唔好咩?

有啲讀者好熱心,對某件事/劇情, 推好多好多個可能性出嚟。萬一佢地講中咗,其他人再睇返個故其實真係無乜驚喜,有曬心理準備。
問題唔喺block唔block 或者係咪唔准人講啦,懸疑故有人討論好正常,但好多人用追故模式方便之餘係唔想睇到呢啲推理。

當年紅van嘈到開討論post就因為咁。

仲有明明之後就會交待劇情,總係有幾件煩膠每睇一兩篇就問一次點解呢樣點解果樣、即係點、唔明。而作者又真係好熱心去解答佢地,睇完篇文,一拉落去即刻睇到個回覆,有曬答案 ,無思考空間。

建議果幾條友去睇TVB劇算,畫公仔畫出腸交待劇情幾好丫,唔好浪費個故
想知咩事 睇落去囉,追落去咪真相大白囉,問咁多 不如直接問個結局丫
圓淋淋會唔會係第一個完美既複製人?
又有正常外觀、又有感情同記憶
可能成件事既關鍵就係圓淋淋
開頭老師條屍冇理,表示當時全世界應該都係第三代冇感情clone?
其實作者有放上紙言,驚討論嘅可以上紙言睇。我之前一次過追晒前幾個故。
睇咗好耐但唔記得留名
其實作者有放上紙言,驚討論嘅可以上紙言睇。我之前一次過追晒前幾個故。

gd idea

有班撚屌同打手好鍾意入人個故問以前D故ge事
想問下個故最後xxx發現yyy係兇手,但大家都當無事發生,而aaa同yyy究竟係唔係父子關係?好亂呀

呢種人可以屌返人轉頭 叫人睇曬以前n個故先嚟追
汪汪汪汪汪
汪汪汪汪汪汪汪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞