灣仔Indigo酒店放示威者入酒店避再報警入去拉人

622 回覆
1462 Like 41 Dislike
諗下都知唔好住酒店,
唔計政見,
我地都算搞到佢地酒店業雞毛鴨血,
就算d老細黃,
D員工都覺得斷佢衣食,
你覺得佢地會對我地好咩
大家下次小心d
酒店d保安好多都係退休狗
係咪想玩呀
同意。因為影響酒店集團生意,佢當正大家仇人,十分自私,咪住啦真係
永不幫襯
😡
清算啊屌佢老母!!!!!!!!!!
agree
老闆睇得通,酒店舊啦,係時候要裝修?
上旅遊網站唱佢有bed bug,負評。
只係投訴幾難攪九佢,要好似對負TVB 咁, 推到無客,特別公司客唔搵佢地訂房...
我想講好耐,成副gear上去人地酒店,
邊撚個唔知你係示威者
酒店有其他唔關事既人住 玩火一定唔得
但蟲系魔法師可以加入
香港係投訴之都
最多係西客
搵唔到佢facebook... 有無link
酒店一定係出蛇蟲師
細酒店緊係啦,大嘅或者國際性一定唔會咁做
間嘢喺街市隔離,有米奇&曱甴都好合理
火就不了,仲有住客架!蟲系魔法師召喚!
我知一定有人支持黃,但藍既都有唔少,
所以一定有藍既篤灰,
呢d唔係怪曬酒店業所有人,
而係而家就係咁仆街
信不信由你系列,今次單嘢唔關圖中呢兩個人事

係保安大佬(前警察)喺後門偷偷地開門放狗, 有好人職員見到想阻止已經太遲, 成隊狗衝左入嚟洗樓...

唔好問我點fc ,只係唔想大家搞錯人
我唔知真定假,但可以肯定的係個保安大佬一撚定係前黑警
咁究竟捉左幾多人
十月一號前一個禮拜,Management 開完早會有幾個指示俾經理:
第一: 唔可以煽動任何人嘅情緒
第二: 唔可以比任何警察進入酒店範圍
第三: 如情況惡劣停車場卷閘可以放下
第四: 如果有任何人士需要救助例如釋放催淚彈後要搵地方暫避,可以開放停車場範圍比有需要人士。

直到10月1號灣仔事件,酒店開放左停車場範圍比多名手足暫避,期間停車場卷集已放下阻隔警察與手足,之後警察知道有人入咗去避,不斷搵藉口進入,直到酒店後門曾有人出嚟嘅時候全部衝入去。

我想話reception九成以上都係深黃,不過Management就深藍。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞